Vanoers.nlHR SolutionsKies de juiste kandidaat met een assessment

Kies de juiste kandidaat met een assessment 

Kies de juiste kandidaat met een assessment

Iedereen die met het aannemen of door laten groeien van medewerkers te maken heeft, staat weleens voor een lastige keuze. Bij het aannemen kan het lastig zijn om te kiezen tussen twee kandidaten, of te bepalen of een kandidaat die op papier op alle punten voldoet ook daadwerkelijk voldoet als u toch een bepaald ‘onderbuikgevoel’ heeft. Assessments helpen u betere beslissingen te nemen bij de werving en selectie alsmede de ontwikkeling van mensen. Middels het assessment dat wij bij kandidaten afnemen, maken we inzichtelijk welke kwaliteiten en competenties iemand heeft. Deze informatie helpt u om objectief naar de kandidaat te kijken en u te ondersteunen bij het nemen van de beslissing.

Geschiktheids- en ontwikkelassessments

Wij werken met twee soorten assessments, namelijk geschiktheids- en ontwikkelassessments.

  • Met het geschiktheidsassessment dat wordt afgenomen, maken we inzichtelijk over welke kwaliteiten en competenties een kandidaat beschikt. Deze informatie helpt u om objectief naar uw kandidaat te kijken en ondersteunt u in het nemen van de juiste beslissing. Het assessment stelt u in staat om een goed onderbouwde beslissing te nemen , waar u zich goed bij voelt.
  • Het ontwikkelassessment brengt in kaart waar de sterke punten van de medewerker liggen en kijkt naar competenties die de medewerker verder moet ontwikkelen in zijn nieuwe functie of in de komende periode om naar een nieuwe functie door te groeien. Het helpt u om objectief naar uw medewerker te kijken en om u te ondersteunen in het opstellen van een concreet ontwikkelplan voor uw medewerker.

Hoe gaan we te werk bij assessments?

  • Allereerst voeren we een gesprek met u over het bedrijf en de inhoud van de functie.
  • De kandidaat wordt uitgenodigd op een van de vestigingen van Van Oers en maakt het assessment.
  • De kandidaat krijgt na afloop van het assessment een terugkoppeling van zijn resultaten.
  • De resultaten worden besproken met u en er wordt een advies gegeven over de geschiktheid van de kandidaat of een advies over de ontwikkeling van de kandidaat.y

Meer informatie

Heeft u vragen over één van de assessments of wilt u graag een assessment inplannen? Neem dan contact op met met onze HR-adviseurs via hrmadvies@vanoers.nl of via de onderstaande button.

Neem contact op

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw
Teamcoördinator HR

Uitgelicht nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw | Teamcoördinator HR
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!