Vanoers.nlHR SolutionsDuurzame inzetbaarheid: investeren in succes dat toekomstbestendig is

Duurzame inzetbaarheid: investeren in succes dat toekomstbestendig is 

Duurzame inzetbaarheid: investeren in succes dat toekomstbestendig is

Door te investeren in duurzame inzetbaarheid creëert u als werkgever een omgeving waarin bevlogenheid wordt aangewakkerd. Bevlogen medewerkers vormen een waardevolle troef voor je organisatie, ze zijn namelijk niet alleen meer betrokken bij hun werk, maar verzuimen ook 12% minder. Hun productiviteit ligt dan weer 12% hoger en bevlogen medewerkers blijven doorgaans langer bij hun werkgever in dienst. Maar wat is duurzame inzetbaarheid en op welke manier kan je hierin investeren?

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is erop gericht om mensen langdurig inzetbaar te houden binnen een organisatie. Bij het duurzaam inzetbaar hebben én houden van medewerkers draait het om hun werkvermogen, wat wordt bepaald door een balans tussen de gezondheid, kwaliteiten, wensen en de potentie van medewerkers (huis van werkvermogen). Zodra deze met elkaar in balans zijn, zijn medewerkers bevlogen wat ze duurzaam inzetbaar maakt.

Gezondheid

Gezondheid is de fundering van goed werkvermogen en dus de basis van duurzame inzetbaarheid. Hierbij is er aandacht voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van medewerkers. Om medewerkers lichamelijk en geestelijk gezond te houden, is het raadzaam om als organisatie te investeren in een goed verzuimbeleid en de juiste verzuimbegeleiding. Met goede begeleiding tijdens het verzuim en de re-integratie help je medewerkers om zo spoedig mogelijk en gezond weer aan het werk te kunnen.

Kwaliteiten

Medewerkers hebben de juiste kennis en vaardigheden nodig om hun werk goed uit te voeren. Dit omvat zowel technische vaardigheden als soft skills, zoals teamwork en probleemoplossend vermogen. Wanneer een medewerker niet over de juiste kennis en/of vaardigheden beschikt zal dit bij de medewerker onder andere leiden tot stress en een verminderde effectiviteit en dus minder bevlogenheid. Om op voorhand een goede inschatting te maken of een kandidaat de juiste kwaliteiten heeft om de functie in te vullen, is het aan te raden een assessment af te nemen.

Wensen

Het is als werkgever van belang dat u inzichtelijk heeft of krijgt welke wensen de medewerkers hebben. Hoe kijken ze bijvoorbeeld aan tegen het huidige beleid dat gevoerd wordt en welke wensen hebben zij nog ten aanzien van hun carrière? Om hier inzicht in te krijgen kunt u er als organisatie voor kiezen om een medewerkerstevredentheidsonderzoek uit te (laten) voeren. Dit geeft u een goed beeld van hoe de medewerkers gevoelsmatig in uw organisatie staan, wat de gevolgen daarvan zijn en welke aandachtspunten hierbij horen. Aan de hand van deze inzichten kunnen concrete vervolgacties worden uitgezet.

Potentie

Als werkgever is het van belang het potentieel van uw medewerkers te herkennen, erkennen en te benutten. Het potentieel binnen uw organisatie benutten kan bijvoorbeeld door een opleidings-/scholingsbeleid te introduceren. De juiste training of opleiding moet ervoor zorgen dat het potentieel wat zij bezitten ook daadwerkelijk benut wordt wat hun prestaties uiteindelijk bevorderd.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp en wilt u er graag meer over te weten komen? Op 6 juni wordt er op onze vestiging in Etten-Leur een kosteloze cursus gegeven over duurzame inzetbaarheid, meld u aan via onze website. Wilt u hier direct meer over weten? Neem dan contact op met onze specialisten. Dit kan via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Van Oers HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eva d'Hooghe
Eva d'Hooghe | HR-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!