Vanoers.nlAgro, HR SolutionsInhouding kosten van huisvesting op nettoloon weer mogelijk

Inhouding kosten van huisvesting op nettoloon weer mogelijk 

sleutelbos met huis sleutelhanger

In februari informeerden we u over het Agrarisch Keurmerk Flexwonen dat is ontwikkeld door werknemersorganisaties FNV en CNV, vaktechnische organisaties KAVB, NFO en Glastuinbouw Nederland en de regionale LTO-organisaties en LTO Nederland. Met dit keurmerk kunt u de huisvesting voor seizoenarbeiders in de agrarische branche certificeren.

Accreditering keurmerk huisvesting seizoenarbeiders

Vanuit de Wet Aanpak Schijnconstructies mag u kosten voor huisvesting alleen inhouden op het Wettelijk Minimumloon wanneer u in het bezit bent van het keurmerk. Naar verwachting is de accreditering hiervan over een jaar rond.

Kosten voor huisvesting nu al inhouden

Heeft u zich al aangemeld voor certificering én heeft u de eigenverklaring naleving cao getekend? Dan mag u de kosten voor huisvesting nu al inhouden op het loon van de werknemer, ook als het nettoloon van de werknemer hiermee onder het Wettelijk Minimumloon komt. Hiervoor gaf de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs toestemming.

Eisen voor huisvesting

De eisen waaraan de huisvesting moet voldoen staan vermeld in uw cao. Aan de hand hiervan kunt u beoordelen of uw huisvesting hieraan voldoet. Als dit het geval is, kunt u zich bij één van de drie gecontracteerde certificerende instellingen aanmelden voor certificering. Dit zijn dezelfde instellingen als die van GLOBAL G.A.P. Door audits te combineren bespaart u ook op administratieve lasten. Wanneer de huisvesting aan de normen voldoet, dan zal het Agrarisch Keurmerk Flexwonen verstrekt worden en is de huisvesting gecertificeerd.

Meer weten over het keurmerk?

Neem contact met een van onze loonadviseurs en/of agro-specialisten of kijk op de website van Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw.

mariska van as
Mariska van As
Senior loonadministrateur
Neem contact op
  • icon
mariska van as
Mariska Meijer - van As
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

mariska van as
Mariska van As | Senio loonadministrateur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.