HRM-advies 

HRM_advies

Van Oers biedt al geruime tijd HRM-advies aan als dienstverlening voor klanten. Per 1 januari 2023 doen onze HR-adviseurs dit vanuit het kantoor in Etten-Leur, waar zij zich aansluiten bij Loonadvies. Op deze manier kunnen wij u vanuit één locatie van A tot Z ontzorgen op het gebied van uw personeelszaken.

Wie zijn wij

Momenteel bestaat ons team uit zes enthousiaste HR-adviseurs, namelijk: Eva d’Hooghe, Dewi van de Koedijk, Valerie Volkers, Melanie Kaljouw, Nicole Nederveen en Michaëla de Wilde. Afhankelijk van uw vraagstuk schakelen wij de collega met de juiste kennis en ervaring in om u zo goed mogelijk te adviseren.

Wat doen wij

Wij helpen u met het optimaal inzetten van uw personeel middels het opzetten of verder professionaliseren van de HR-afdeling. Dit doen wij door de volgende fases te doorlopen:

Fase 1 Basis HRM

Salarisadministratie & Loonaangifte | Cao & Arbeidsvoorwaarden | Sociale Zekerheid | Personeelsadministratie & -dossiers | (Arbeids)overeenkomsten | Arbeidsomstandigheden

De eerste fase bevat de basiselementen op het gebied van HRM: het op orde brengen van het HRM-fundament. We inventariseren of aspecten als salaris, arbeidsvoorwaarden, verzekeringen, etc. geregeld zijn. Als de basis staat, dan zal dit aan de zijde van de werknemer, zorgen voor een gevoel van veiligheid.

Fase 2 Functioneel HRM

Functie- & Salarishuis | Functioneren & Beoordelen | Personeelshandboek | Verzuimbeleid & Casemanagement | Werving & Selectie | Medezeggenschap | Vitaliteit

Een volgende stap is het creëren van duidelijkheid. Hierbij spelen de volgende vragen een belangrijke rol: is het duidelijk welke taken en verantwoordelijkheden bij de functie van een werknemer horen? Welke algemene afspraken en bedrijfsregels gelden er? Hoe zit het aannamebeleid eruit? Wordt het functioneren van werknemers besproken en beoordeeld? Deze tweede fase richt zich op het functionele HRM, waarbij verschillende instrumenten ingezet worden om duidelijkheid te creëren ten aanzien van bijvoorbeeld de inhoud van de functie, geldende regels en het eigen functioneren.

Zodra fase 1 en 2 zijn doorlopen en er een sterk basis en functioneel HRM-beleid staat, betekent dit dat u als werkgever over efficiënte processen beschikt die ervoor zorgen dat het HRM-beleid en de daarbij behorende communicatie consistent is en professioneel overkomt op de werknemers.

Fase 3 HR-development

Loopbaanontwikkeling | Persoonlijke ontwikkeling | Talentmanagement & Teamontwikkeling  | Opleidings- & Scholingsbeleid | Strategisch personeelsbeleid

Naast veiligheid en duidelijkheid vormt ook ontwikkeling en talentmanagement een belangrijke aandachtspunt. De ontwikkeling kan zowel op de individuele werknemer als op het team als geheel gericht zijn. Ontwikkeling en talentmanagement zegt iets over het toekomstperspectief, waarbij opleidings- en scholingsmogelijkheden een rol kunnen spelen. Daarnaast geeft inzicht in de ontwikkelpotentie van werknemers ook input voor het strategische personeelsbeleid binnen de onderneming, waar vervolgens actie op kan worden ondernomen. U haalt hiermee niet alleen het beste uit uw werknemers u doet hiermee tevens een investering in uw onderneming op de lange termijn.

Fase 4 Werkgeluk

Fase 1 tot en met 3 werken uiteindelijk toe naar het werkgeluk van uw werknemers. Gelukkige werknemers werken harder, verzuimen minder, zijn productiever, geven positieve energie en zorgen uiteindelijk voor betere resultaten. Om het werkgeluk van uw werknemers te meten kan gebruik worden gemaakt van een medewerkerstevredenheids- of een bevlogenheidsonderzoek. Wij zorgen ervoor dat de uitkomsten uit een dergelijk onderzoek u als werkgever concrete actiepunten opleveren ten einde het werkgeluk binnen uw onderneming te vergroten.

Dankzij de diversiteit in opleiding en werkervaring in ons team, kunnen wij iedere onderneming met een vraag helpen, ongeacht de grootte van uw vraag en in welke fase u zich bevindt. Door de juiste vragen te stellen, komen we tot de kern van de uitdaging en bepalen we, in overleg met u, hoe het traject eruit zal komen te zien.

Hulp nodig?

Wilt u meer informatie of wilt u sparren over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of per mail: hrmadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw
Teamcoördinator HR

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw | Teamcoördinator HR
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!