Vanoers.nlHR SolutionsEmployer branding als recruitmenttool

Employer branding als recruitmenttool 

Employer branding als recruitmenttool

Als werkgever heeft u te maken met potentiële werknemers. Er kan namelijk op verschillende manieren personeelsbehoefte ontstaan binnen uw onderneming, bijvoorbeeld door ontslag of pensioen. Dit kunt u in kaart brengen middels strategische personeelsplanning.  

Zet uw werkgeversmerk in om de personeelsbehoefte binnen uw organisatie in te vullen! 

Uw positie in de arbeidsmarkt kan bepalend zijn bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Potentiële medewerkers moeten namelijk uitgaan van wat zij over u kunnen vinden. Wellicht heeft u een duidelijke visie over wat u wilt uitstralen, maar komt dit in de praktijk niet over op potentiële medewerkers. Een sterk employer brand, ook wel werkgeversmerk, kan bijdragen aan het succesvol invullen van uw personeelsbehoefte. 

Wat houdt een employer brand in?

Employer branding draait om meer dan alleen een mooie uitstraling. Een employer brand wordt gebruikt om aan potentiële werknemers te laten zien hoe het is om voor u te werken. Uw arbeidsmarktcommunicatie dient de realiteit goed te weergeven, dit kunnen zowel positieve als negatieve aspecten zijn. Tegenwoordig zijn potentiële werknemers op zoek naar eerlijke, realistische en transparante werkgevers en vacatureomschrijvingen. Wanneer een employer brand niet de werkelijkheid weergeeft, kan dit ervoor zorgen dat een nieuwe werknemer niet lang in dienst blijft. Ook kan dit uiteindelijk de reputatie van uw onderneming schaden.  

Voordelen van een sterk werkgeversmerk voor uw onderneming

Een sterk employer brand verhoogt de aantrekkelijkheid van uw onderneming voor potentiële werknemers. Als u gezien wordt als een werkgever waar men graag bij zou willen werken, wordt het werven van nieuw personeel gemakkelijker. Vooraf is bij een potentiële werknemer een duidelijke verwachting gevormd van u als werkgever en de betreffende functie. Dit faciliteert een geïnformeerde beslissing wanneer zij op uw vacature solliciteren en resulteert in geschiktere kandidaten, medewerkers die beter presteren bij indiensttreding en medewerkers die langer bij uw onderneming blijven werken. Wanneer uw werkgeversmerk sterk is en terugkomt in uw werving & selectieproces zal dit uiteindelijk de tijd en kosten van dit proces reduceren. 

Hoe gaan we te werk?

Van Oers helpt u met het opzetten en uitvoeren van uw employer branding plan en de uitvoering hiervan. We nemen dan de huidige wervingsmiddelen onder de loep en kunnen deze voor u aanpassen. Van Oers helpt u van advies tot compleet employer branding plan en de uitvoering hiervan.  

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met HR-adviseur Milika Putters. Dit kan per email via hrsolutions@vanoers.nl of telefonisch op 06-22960746.  

Neem contact op

Milika Putters
Milika Putters
HR-specialist
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Milika Putters
Milika Putters | HR-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!