Vanoers.nlHR SolutionsCompensatie transitievergoeding oude gevallen

Compensatie transitievergoeding oude gevallen 

Compensatie transitievergoeding oude gevallen

Werkgevers kunnen bij UWV een compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die is betaald aan de werknemer bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Voor zogenaamde ‘oude gevallen’, dat wil zeggen, transitievergoedingen die zijn betaald tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020, kan dit nog tot 1 oktober 2020.

Voorwaarden voor aanvraag

UWV verstrekt op aanvraag van de werkgever een compensatie voor transitievergoedingen die betaald zijn bij (gedeeltelijk) beëindiging van de arbeidsovereenkomst wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. De overeenkomst kan beëindigd zijn door opzegging, ontbinding of met wederzijds goedvinden.

Voorwaarde is dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid en de medewerker ziek uit dienst is gegaan.

Compensatie aanvragen

De werkgever kan een compensatie aanvragen voor transitievergoedingen die tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 zijn verstrekt (‘oude gevallen’). Dit is nog mogelijk tot 1 oktober 2020.

Nieuwe gevallen

Daarnaast kan de werkgever vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen voor transitievergoedingen die door de werkgever worden verstrekt op of na 1 april 2020, de zogenaamde ‘nieuwe gevallen’. Voor deze gevallen geldt de deadline van 1 oktober 2020 niet. Zij moeten worden aangevraagd binnen 6 maanden nadat de volledige transitievergoeding aan de werknemer is betaald.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze arbeidsrechtsjuristen.

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen
Senior jurist
Contact
  • icon
Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior Jurist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.