Vanoers.nlHR SolutionsBSN voortaan niet meer op loonstrook vermelden

BSN voortaan niet meer op loonstrook vermelden 

BSN voortaan niet meer op loonstrook vermelden

De Belastingdienst heeft een aanpassing gedaan op het handboek Loonheffingen. Ze hebben daarin het advies om het BSN van de werknemer op te nemen op de loonstrook verwijderd, omdat hier geen wettelijke basis voor is. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald en alleen voor het specifieke doel dat in de wet staat omschreven. Op de jaaropgave dient daarom het BSN wél vermeld te worden.

UAVG

In het kader van de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG) is het van belang dat dit aangepast wordt op de loonstroken van uw werknemers. Op loonstroken vanuit de salarissoftware van Loket.nl wordt het BSN vanaf heden niet meer getoond. De loonstroken die gegenereerd worden vanuit de software van AFAS zijn veelal gebaseerd op een eigen aangemaakte lay-out en dienen dus mogelijk aangepast te worden.

 

Salarissoftware

Werkt u niet met salarissoftware van Loket.nl of AFAS? Dan raden wij u aan om even te informeren bij uw softwareleverancier hoe dit aangepast gaat worden, zodat u wel voldoet aan de regels volgens de UAVG.

 

Meer informatie?

Mocht u vragen hebben met betrekking tot dit artikel, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager loonadvies
Contact
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager loonadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.