Vanoers.nlHR SolutionsBent u bekend met het financieel CV?

Bent u bekend met het financieel CV? 

cv

Vaak weten werkgevers niet welke tegemoetkomingen zij kunnen krijgen voor werknemers. Ook werkzoekenden zelf weten vaak niet waar aanspraak op gemaakt kan worden. Om hier verandering in te brengen, wordt werkzoekenden de mogelijkheid geboden om via een website van Rijksoverheid https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/financieelcv/ een financieel CV te maken.

In deze regelhulp zijn de belangrijkste regelingen opgenomen: loonkostenvoordelen, lage-inkomensvoordelen, loonkostensubsidies, de mogelijkheid van proefplaatsing, begeleiding door een jobcoach en de no-riskpolis. Op basis van de gegevens die de werkzoekende zelf invult, ontstaat een persoonlijk overzicht van de voor hem/haar (mogelijk) geldende regelingen, het zogenoemde financieel CV. Met zaken die de werkzoekende niet opgeeft wordt bij het vaststellen van de financiële voordelen uiteraard geen rekening gehouden. Het UWV zal werkzoekenden ook via de berichtenbox van werk.nl een link naar de regelhulp aanbieden. Daarnaast kunnen werkgevers via deze website ook een indicatie krijgen van de te verwachten financiële tegemoetkomingen.  Doel van de regelhulp is om te voorkomen dat werkgevers door onwetendheid voordelen mislopen. Daarnaast zou het de angst weg kunnen nemen om een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Zijn er nog andere manieren om erachter te komen of een (potentiële) werknemer onder een regeling valt?
Naast het financieel CV kan een werkgever (via het werkgeversportaal van UWV) het doelgroep register raadplegen. Hierin zijn personen opgenomen die vallen onder de Wet banenafspraak en het quotum arbeid beperkten. In het doelgroep register kan gezocht worden op het BSN van de (potentiële) werknemer. Daarnaast kan de werkgever de werknemer vragen of hij onder de no-riskpolis valt. De werknemer is na twee maanden dienstverband verplicht om hier op te antwoorden.

tim gulinski
Tim Gulinski
Belastingadviseur
Neem contact op
  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

tim gulinski
Tim Gulinski | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.