Vanoers.nlHR SolutionsNieuwe aanvraagperiode voor Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Nieuwe aanvraagperiode voor Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg 

Nieuwe aanvraagperiode voor subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Vanaf 1 december 2023 is het weer mogelijk om de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg aan te vragen. Deze subsidieaanvraag staat alleen open voor praktijkplaatsen voor werkzoekenden of studenten in de derde leerweg die binnenkort werkloos zullen worden.

Voorwaarden

De Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor de begeleiding van een werkzoekende of een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg (overig onderwijs/overige opleidingen deeltijd) volgt en die werkloos dreigt te worden. Voorwaarde om voor deze subsidieregeling in aanmerking te komen is dat er sprake moet zijn van kortlopende bij- en omscholing. Mbo-studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) en beroepsbegeleidende leerweg (bbl) komen niet voor deze subsidie in aanmerking.

Hoogte subsidie

De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat u een student of leerling begeleidt. U kunt als erkend leerbedrijf voor maximaal 40 weken de subsidie ontvangen, waarbij de subsidie maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats bedraagt. Het beschikbare budget is €4,5 miljoen per aanvraagronde. Als er meer aanvragen zijn dan beschikbaar budget, dan wordt het budget verdeeld over de aanvragers.

Aanvragen subsidie

De aanvraagperiode loopt vanaf vrijdag 1 december 2023 (9:00 uur) tot en met vrijdag 12 januari 2024 (17:00 uur). U dient de subsidie binnen één jaar na afloop van de praktijkplaats aan te vragen. Meer informatie over deze regeling is te vinden op de website van het RVO. Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig uit handen nemen indien gewenst.

Meer informatie

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking. Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

De specialisten van HR Solutions ondersteunen en adviseren u bij alles wat met uw personeel te maken heeft. Salarisadministratie, arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonbelasting en HR-advies en werving.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!