Vanoers.nlHR SolutionsAanvraag subsidie praktijkleren mogelijk vanaf 2 juni

Aanvraag subsidie praktijkleren mogelijk vanaf 2 juni 

Aanvraag subsidie praktijkleren mogelijk vanaf 2 juni

Een praktijk- of werkleerplaats is een ideale manier om studenten en leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Als u een dergelijke plek aanbiedt kunt u met de subsidieregeling praktijkleren tot wel € 2.700 subsidie per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats ontvangen! Vanaf 2 juni kan de subsidieregeling aangevraagd worden voor het school-/studiejaar 2019-2020.

Subsidie praktijkleren en coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen kunnen werkgevers te maken hebben met een gedwongen sluiting van 16 maart 2020 tot en met 19 mei 2020. De hoogte van de subsidie praktijkleren is afhankelijk van het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL-student begeleidt. Voor werkgevers die te maken hebben met gedwongen sluiting tot en met 19 mei brengt RVO (de Rijksdienst voor ondernemend Nederland) de weken waarin zij de BBL-studenten niet konden begeleiden, niet in mindering op de subsidie. Ditzelfde geldt voor bedrijven die weliswaar niet gedwongen gesloten waren, maar die toch moesten sluiten, omdat voortzetting van het bedrijf, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, niet verantwoord was.

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan. Op de website van RvO vindt u de voorwaarden per onderwijscategorie om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Aanvraag

Een aanvraag indienen voor school-/studiejaar 2019 – 2020 is mogelijk van 2 juni tot en met 16 september 2020, voor 17:00 uur.

Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig bij u uit handen nemen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking.

Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid.

 

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Contact
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.