Vanoers.nlHR SolutionsAanvraag deskundigenoordeel voortaan digitaal

Aanvraag deskundigenoordeel voortaan digitaal 

Aanvraag deskundigenvoordeel

Het aanvraagformulier deskundigenoordeel voor de werkgever was als web formulier beschikbaar. Vanaf 11 november 2021 kunnen werkgevers het formulier ‘Aanvraag deskundigenoordeel door werkgever’ inclusief de gevraagde bijlagen digitaal indienen via het UWV Werkgeversportaal.

  Deskundigenoordeel formulier

  Tot 11 november 2021 was het aanvraagformulier voor de werkgever als web formulier beschikbaar. Het aanvraagformulier werd online ingevuld, uitgeprint en met bijlagen opgestuurd via de post naar UWV. Vervolgens werden de ingestuurde documenten door UWV gedigitaliseerd.

  Vanaf 11 november 202 wordt u via het aanvraagformulier doorgeleid naar UWV Werkgeversportaal waarop moet worden ingelogd met eHerkenning. Daar vult u (of de daarvoor gemachtigde) het aanvraagformulier in. In het formulier kiest u vervolgens de situatie waarvoor u een deskundigenoordeel aanvraagt. U ziet direct welke documenten u daarbij mee dient te sturen en kunt deze ook direct uploaden. Zonder uploaden van de verplichte documenten is een aanvraag indienen niet mogelijk.

  NB: een ‘papieren’ versie kan alleen nog via UWV Telefoon Werkgevers (088 – 898 92 95) worden opgevraagd!

  Als u meer wilt weten over het deskundigenoordeel, bijvoorbeeld wat het deskundigenoordeel kost en welke documenten u moet meesturen, kijk dan eerst voor meer uitleg op: een re-integratietraject starten met uw werknemer.

  Hulp nodig?

  Bent u nog geen klant bij ons en/of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij zijn bereikbaar via 076-5025700 of loonadvies@vanoers.nl.

  Neem contact op

  david van nassau
  David van Nassau
  Manager juridisch advies
  Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
  david van nassau
  David van Nassau
  Van Oers Loonadvies

  Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

  Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
  Meer informatie
  Loonadministratie zelf doen

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  David van Nassau
  David van Nassau | Manager juridisch advies
  Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
  Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!