Business Intelligence

Power BI
business intelligence met VAn Oers

Business Intelligence (BI): haal waarde uit uw data

In vrijwel alle organisaties is een goudmijn aan data aanwezig: klantinformatie, procesinformatie, sales data, projectdata, etc. Deze informatie is in steeds hogere mate digitaal opgeslagen, al dan niet in de cloud. De steeds verdergaande digitalisering biedt volop kansen om daadwerkelijk meerwaarde te halen uit deze beschikbare data. Bijvoorbeeld door databronnen met elkaar te verbinden, zodat u tot nieuwe inzichten kunt komen. Van Oers kan u hierbij ondersteunen.

business intelligence met VAn Oers

Beschikbare tooling

Nog niet zo lang geleden was gespecialiseerde software nodig voor de inrichting van datawarehouses. Ook was een team van experts nodig om dit alles te onderhouden. Inmiddels is veel gebruiksvriendelijke Business Intelligence software beschikbaar, zoals Power BI van Microsoft, waarmee op laagdrempelige manier uitgebreide data-analyse mogelijk is. Deze krachtige software is tegen relatief lage kosten beschikbaar.

Business Intelligence

Binnen organisaties is veel data digitaal aanwezig in verschillende systemen (denk aan financiële administratie, ERP- en CRM-systemen, productiedata etc.).  Deze systemen opereren vaak los van elkaar en beschikken over het algemeen niet over goede managementinformatie. Business Intelligence maakt het mogelijk om data uit meerdere bronnen te ontsluiten en in gebruiksvriendelijke en overzichtelijke dashboards te presenteren. Deze dashboards zijn ieder moment van de dag te raadplegen, zodat u altijd beschikt over de meest actuele bedrijfsgegevens. Door Business Intelligence ontwikkelt uw organisatie een basis om datagedreven te werken en (bedrijfs)beslissingen te nemen op basis van de meeste actuele data en feiten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Aanscherpen van inzicht in uw business model (waar zit de winst?).
  • Concretisering van de informatiebehoefte (strategisch, tactisch, operationeel).
  • Inventariseren en beoordelen van de beschikbare data.
  • Definiëren van het datamodel (welke verbanden leiden tot waardevolle informatie).
  • Adviseren in het ontsluiten van de data (ETL: extraction, transformation and load).
  • Adviseren bij het realiseren van inzichtelijke dashboards.

Uw adviseur in Business Intelligence oplossingen

Door onze jarenlange ervaring is Van Oers expert in het zorgdragen van betrouwbare en relevante informatie. We beschikken over kennis van administratieve processen in combinatie met ervaring op het gebied van inzichtelijk maken van actuele en relevante managementinformatie. Daarnaast hebben we een netwerk van solide partners voor technische realisatie van Business Intelligence oplossingen.

Meer weten over de mogelijkheden van Business Intelligence voor uw organisatie? Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder.

Jeroen Mathijssen
Jeroen Mathijssen | Directeur innovatie
Benieuwd naar de mogelijkheden van BI voor uw organisatie?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!