Vanoers.nlDienstenIT AdviesCybersecurityCybersecurity penetratietest

Test de beveiliging van uw ICT-omgeving

Cybersecurity penetratietest
Test de beveiliging van uw ict-omgeving met van oers

Het belang van het testen van de effectiviteit van uw cybersecurity

Uw ICT-systemen zijn van groots belang voor het continu kunnen voortzetten van uw bedrijfsprocessen. Denk hierbij onder andere aan (web)applicaties, websites, ICT/OT-infrastructuren, serversystemen, werkstations, mobiele apps en API-koppelingen. Deze ICT-systemen moeten met de grootst mogelijke zorg worden beschermd. Door de beveiliging te laten testen door ethische hackers, wordt voor u inzichtelijk gemaakt in hoeverre uw cybersecurity maatregelen effectief zijn én waar aanvullende maatregelen genomen kunnen worden.

Test de beveiliging van uw ict-omgeving met van oers

Hoe gaat een penetratietest (pentest) in zijn werk?

Krijg inzicht in de kwetsbaarheden die aanwezig zijn in de beveiliging van uw systemen en ICT-infrastructuur met de penetratietest. Maar hoe gaat dit in z’n werk?

  • Er vindt voorafgaand aan de penetratietest een intake plaats waarbij er in samenspraak wordt bepaald welke omgeving(en) er moeten worden getest (de scope).
  • De keuze wordt gemaakt voor het aanvalsscenario. Er zijn drie verschillende aanvalsscenario’s mogelijk: er wordt geen informatie verstrekt op voorhand (een Black Box pentest), er wordt beperkt informatie versterkt (een Gray Box pentest) of er wordt volledige informatie en documentatie verstrekt (White Box pentest). Wij adviseren u hierin, zodat u de keuze maakt voor de meest waardevolle pentest.
  • Er worden concrete afspraken gemaakt over de duur, planning en opvolging van de opdracht.
  • De vrijwaringsverklaring wordt getekend, zodat de ethische hackers binnen de kaders van de opdracht uw cybersecurity kunnen testen.
  • De resultaten en oplossingsmogelijkheden worden teruggekoppeld in de vorm van een rapportage en tijdens een presentatie voor de relevante stakeholders. Ontdekken de ethische hackers een ernstige kwetsbaarheid tijdens de test, dan zal hier per direct over worden gecommuniceerd zodat dit zo snel mogelijk opgelost kan worden.
Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers | Manager IT advies
Benieuwd hoe het gesteld is met de cybersecurity binnen uw organisatie?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek