Vanoers.nlDienstenHR SolutionsSectorenLoonadvies voor de foodbranche

Loonadvies voor bedrijven in de foodbranche

Loonadvies - food sector
Sectoren van van oers

Wij kennen de uitdagingen in de food sector

De foodsector is een belangrijke sector in Nederland. Mensen blijven altijd eten en drinken en in Europa is nog steeds sprake van bevolkingsgroei wat gunstig is voor de export. Elke branche kent zijn eigen uitdagingen, zo ook de food branche. Er is sprake van verduurzaming maar ook van personeelstekorten in bepaalde schakels in de keten. Hierdoor is het nog belangrijker om een aantrekkelijke werkgever te zijn en de zaken goed geregeld te hebben voor het personeel. Er is binnen de branche steeds meer aandacht voor automatisering en robotisering. Dit kan mogelijk gedeeltelijk het personeelstekort opvangen, maar brengt ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Een uitdagende taak voor de HR-afdelingen van deze bedrijven. Binnen de sector zijn verschillende cao’s van toepassing waarin onder andere afspraken zijn gemaakt over het loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen.

Sectoren van van oers

Salarisadministratie in de Foodsector

Van Oers kenmerkt zich door de branchegerichte aanpak. Zij zorgen ervoor dat uw trouwe werknemers op een juiste wijze worden opgenomen in de personeels- en salarisadministratie en dat vergoedingen en aanspraken op een correctie manier worden verwerkt.

Binnen de dienstverlening voor salarisverwerking kent Van Oers een aantal verschillende manieren van samenwerking. Het is mogelijk om controles uit te voeren op de juistheid en kwaliteit van de huidige salarisverwerking, maar het is uiteraard ook mogelijk om volledig ontzorgd te worden op het gebied van de salarisverwerking. Daarnaast is het ook mogelijk dat er ondersteuning op locatie plaats vindt. Heeft u bijvoorbeeld een werknemer op de salarisadministratie, die wegens langdurig verlof tijdelijk vervangen dient te worden, dan kan Van Oers Loonadvies hierin ook tijdelijk ondersteuning bieden. Op die manier kan het proces van salarisverwerking goed doorlopen.

Salarisverwerking met AFAS en Loket.nl

De salarisverwerking kan plaatsvinden via het gebruiksvriendelijke online salarissysteem van Loket.nl. Hiervan loopt de licentie via Van Oers, dus u heeft geen speciale software nodig, een internetverbinding is voldoende. Naast salarisverwerking in de software van Loket.nl hebben de salarisadministrateurs ook veel ervaring met de salarisverwerking binnen het uitgebreidere AFAS systeem. AFAS biedt zeer uitgebreide mogelijkheden voor salarisadministratie en HRM. Het is mogelijk om workflows in te richten om de administratieve taken zo efficiënt mogelijk in te regelen. Daarnaast kunnen de AFAS experts van Van Oers tevens ondersteunen bij het functioneel beheer.

De mogelijkheden van onze dienstverlening zijn erg breed. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en maatwerk leveren op basis van uw wensen. Mocht u graag met ons van gedachte wisselen over de mogelijkheden van onze dienstverlening neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Salarisverwerking zelf uitvoeren – deelwaarnemingen

U wilt graag de salarisverwerking zelf blijven uitvoeren, maar wel met de garantie en zekerheid dat het juist gebeurd. Wij kunnen u advies op maat geven en uw salarisadministrateur ondersteunen. Dat doen we door middel van controles op de administraties, oftewel deelwaarnemingen. Samen met u kijken we welke manier van samenwerken het beste bij uw organisatie past en op welke frequentie de deelwaarnemingen gewenst zijn. Bijvoorbeeld per jaar, per kwartaal of per maand bijvoorbeeld.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Vragen over loonadvies in de foodsector?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.