Vanoers.nlZijn mijn arbeidsvoorwaarden marktconform?
Zijn mijn arbeidsvoorwaarden marktconform?

Hoe verhoudt uw beloningsbeleid zich ten opzichte van de concurrent? Zijn uw primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden op orde? Worden alle mogelijkheden benut op het gebied van premiekortingen? Hoe heeft u de risico’s ten aanzien van uw personeel geregeld?

 

Transparante arbeidsvoorwaarden

Het Europees Parlement en de Europese Unie hebben in de zomer ingestemd met de richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Met deze richtlijn wordt voorzien in een uitbreiding van de huidige verplichting om een werknemer te informeren over zijn of haar arbeidsvoorwaarden. Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet in alle arbeidsrelaties sprake zijn van transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Iedere werknemer, ook de werknemer met een afwijkende arbeidsovereenkomst, moet meer inzicht krijgen in de voorwaarden die voor hem of haar gelden. Zo moet het onder andere bij de werknemer bekend zijn hoe de pauzes zijn geregeld, wat de dagelijkse en wekelijkse rusttijden zullen zijn en hoeveel betaalde vakantie-uren of -dagen er zullen gelden. Hiermee worden de veiligheid en gezondheid van werknemers beschermd. Transparante arbeidsvoorwaarden zorgen ervoor dat medewerkers meer tevreden zijn.

 

Medewerkers binden

Door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden heeft u een voordeel op de arbeidsmarkt. Daarnaast bindt het uw medewerkers aan de organisatie.  Middels een arbeidsvoorwaardenanalyse brengen wij uw arbeidsvoorwaarden voor u in kaart.

 

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw
HR-coördinator
Direct contact

Van Oers HRM-advies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.