Valerie Volkers
Senior HR-specialist

Valerie Volkers

Nadat Valerie in 2016 haar master Privaatrecht aan de Maastricht University behaald heeft, is zij terug gekomen naar Brabant en neergestreken in het mooie Breda. Na enkele jaren als jurist werkzaam te zijn geweest en praktijkervaring op te hebben gedaan in o.a. de advocatuur, is zij een andere weg in geslagen in de richting van Human Resource om daar haar aandacht te vestigen op het menselijk kapitaal binnen verschillende organisaties. In 2020 heeft Valerie de overstap gemaakt naar Van Oers om haar kennis, vaardigheden en inzicht in te kunnen zetten bij uiteenlopende HR-vraagstukken van onze klanten, zowel op strategisch als operationeel niveau.
Valerie Volkers AAN HET WOORD

Het is mooi om te ervaren dat het soms wat ‘onwennige’ eerste moment verandert in een vertrouwensrelatie tussen de klant en ons als adviseurs.

“Net als in mijn werk zoek ik ook privé graag de uitdaging op. Het liefst vertrek ik met mijn backpack naar een verre en exotische bestemming om daar ter plekke te zien welke route ik ga afleggen, met onvergetelijke ervaringen en avonturen als resultaat. Verder hou ik er in het dagelijks leven van om mij uit te leven in de keuken, te genieten van etentjes en een goed glas wijn met vrienden. En natuurlijk sport ik om deze bourgondische levensstijl te compenseren; een potje hockey, naar de sportschool of een rondje om de Bredase singel.

Mijn kernkwaliteiten? Ik zou zeggen analytisch, kritisch, communicatief sterk en focus op kwaliteit. Ik ga een uitdaging niet uit de weg om het beste resultaat te behalen. Uiteraard altijd in het belang van de klant, want alleen kan je veel maar samen kan je nog veel meer. Zeker wanneer je hetzelfde doel nastreeft.

In een samenwerking vind ik communicatie en het naast elkaar staan het allerbelangrijkste. Geen ellebogenwerk, maar juist elkaar aanvullen om tot een beter resultaat te komen. Daarnaast kan sparren leiden tot nieuwe inzichten waardoor de toegevoegde waarde uiteindelijk alleen maar vergroot wordt. Dit is ook wat mij juist zo aanspreekt aan Van Oers: er is zoveel kennis binnen de organisatie aanwezig vanuit de verschillende disciplines en van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt om de klant daarmee vooruit te helpen.

Het kan soms even wennen zijn als een externe adviseur de HRM binnen de onderneming onder de loep neemt. Het is mooi om te ervaren dat het soms wat ‘onwennige’ eerste moment verandert in een vertrouwensrelatie tussen de klant en ons als adviseurs. Wat bevestigd wordt wanneer deze klant ons weet te vinden voor verschillende vraagstukken. Door dit samenspel helpen we de onderneming gezamenlijk verder vooruit.”

Valerie Volkers
Valerie Volkers | Senior HR-specialist
Benieuwd wat Valerie voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Valerie.