Peter Hofwegen
Bestuursvoorzitter

Peter Hofwegen

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde en een bancaire loopbaan in het zakelijke segment, startte Peter Hofwegen in 2014 als directeur bij Van Oers. Sinds 1 januari 2022 is hij directievoorzitter. Behalve jarenlange ervaring in verschillende rollen in de financiële sector, brengt Peter ondernemingsgezindheid én enthousiasme met zich mee. Zijn visie: “Elk succes begint met enthousiasme.”
Peter hofwegen STELT ZICH VOOR

“Ik ben van origine een technisch bedrijfskundige met veel ervaring in de commercie en heb veel kennis van de financiële- en strategische processen binnen organisaties. Met die achtergrond ondersteun ik graag ondernemers bij strategische vraagstukken en bij het zoeken naar verbeterpotentieel binnen hun ondernemingen. Dit is vaak op vele plaatsen binnen bedrijven te vinden en ik vind het interessant dit verbeterpotentieel om te zetten in resultaat.”

Over doelen en strategie

“In mijn rol als directievoorzitter van Van Oers bewaak ik onze eigen doelen en uitgezette strategie. Die is gebaseerd op vier pijlers. De eerste pijler is het leveren van kwaliteit zonder enige vorm van concessie. Daarvoor zijn goede mensen nodig, die we graag opleiden en laten doorontwikkelen (tweede pijler). Dit in verbondenheid met onze klanten en de samenleving (derde pijler). De vierde pijler staat voor innovatie. Wij werken voortdurend aan verbetering van onze interne processen en aan nieuwe diensten die passen bij de behoeftes van onze klanten. Zo breidt het aantal branche- en servicelijnen die we als Van Oers bieden, nog altijd uit.”

Dicht bij de ondernemer

“De accountants, fiscalisten en consultants die bij ons werken, hebben een fantastisch vak. Er is geen ander beroep waarin je zó dicht bij de ondernemer staat. En binnen Van Oers genieten onze professionals maximale vrijheid om die rol te vervullen, met alle ruimte om te leren en zich te ontwikkelen.”

Passie voor vernieuwing en verbetering

“Ook ik kan in mijn rol als directievoorzitter mijn passie voor vernieuwing en verbetering volledig kwijt. Daarbij vertaal ik de strategie graag naar concrete acties. Ik ga voor gezamenlijk succes; dat is mijn drive. Succes voor onze klanten en onze medewerkers, in een cultuur van leren en ontwikkelen. Steeds beter worden in wat we doen om het verschil te maken voor onze klanten. Daar hoort soms ook het vermogen bij om met tegenslagen om te gaan. De vaardigheden die daarvoor nodig zijn, scherp ik o.a. aan tijdens de sportieve activiteiten die ik onderneem. Ik ben op sportief vlak tamelijk veelzijdig. Van golfen en hardlopen tot wielrennen en skiën.”

Peter  Hofwegen
Peter Hofwegen | Bestuursvoorzitter
Benieuwd wat onze specialisten voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op.