Vanoers.nlDga en familiebedrijvenVan Oers organiseert Next Gen op koers

Van Oers organiseert Next Gen op koers 

Van Oers Organiseert Next Gen op Koers

Familiebedrijven zijn de motor van onze economie en zorgen voor meer dan de helft van de werkgelegenheid in Nederland. Zeker in Brabant waar veel familiebedrijven actief zijn! Uit onderzoek blijkt dat een belangrijke bedreigingen voor de continuïteit van familiebedrijven de opvolging naar de volgende generatie is. Daarom faciliteert Van Oers de volgende generatie zo optimaal mogelijk in haar voorbereiding op deze generatiewisseling.

Next Gen op Koers

Met diezelfde gedachte is het opvolgingsprogramma ‘Next Gen op Koers’ ontwikkeld. Samen met 12 deelnemers doorlopen we in een serie van zes sessies alle aspecten rondom het thema bedrijfsopvolging bij familiebedrijven. We zijn erg trots op deze groep deelnemers. Naast het inhoudelijke deel van de sessies wordt onderling veel gedeeld over de thema’s, wat als zeer waardevol ervaren wordt.

De aftrap aan de hand van het driecirkelmodel is geweest met Lenny Blaakman en gastspreker Leo van Vliet als ervaringsdeskundige bij de Zeeuwse Stromen en inspirator voor de volgende generatie. In de tweede sessie werden de onderwerpen visie en strategie behandeld. Hiervoor waren we te gast bij Snijtechniek Brabant, een mooi en innovatief bedrijf in het frezen van aluminium voor onder andere de (mega)jachtbouw. Collega Joost Akkermans en gastpreker Dorine Huybregts hebben hier aansluitend een presentatie gegeven over de visie & strategie en de ‘zachte kant’ als het gaat om opvolging bij familiebedrijven.

In 2023 volgen nog vier sessies die allemaal verschillende onderwerpen zullen behandelen:

  • Sessie 3: Fiancieel management, in control zijn
  • Sessie 4: Fiscaal en juridisch de structuur op orde
  • Sessie 5: Financiering, waardering, waardecreatie, kansen en bedreigingen, HRM, IT en duurzaamheid
  • Sessie 6: We hijsen de zeilen. We sluiten het programma af met een zeildag in Zeeland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons opvolgingsprogramma Next Gen Op Koers of over andere aspecten die spelen bij opvolgingsvraagstukken rondom familiebedrijven? Neem contact op met één van onze specialisten via onderstaande button of per e-mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

willem bakker
Willem Bakker
Senior manager fiscaal

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

willem bakker
Willem Bakker | Senior Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.