Vanoers.nlDienstenLoonadviesJuridisch adviesReorganisatie en overgang onderneming

Reorganisatie en overgang van onderneming

reorganisatie door van oers loonadvies

Reorganisatie en overgang van onderneming: waarom?

De conjunctuurbeweging van de economie dwingt werkgevers vooruit te denken en waar nodig tijdig maatregelen te nemen. Dit kan betekenen dat u uw onderneming moet reorganiseren en eventueel overtallig personeel moet ontslaan. Mogelijk is het noodzakelijk dat uw organisatie overgaat naar een andere eigenaar. Door te herstructureren anticipeert u op de veranderende markt- en klantbehoeften. Dit is een continu proces.

reorganisatie door van oers loonadvies

Wanneer is reorganiseren of overgang noodzakelijk?

Er zijn nieuwe concurrenten op de markt, uw omzet daalt of u verkoopt te weinig. Met andere woorden: u heeft meer personeel dan werk. Ook wanneer het tegenovergestelde aan de hand is, dient u te reorganiseren: u krijg te maken met een sterke groei en heeft nieuwe mensen nodig die de juiste kennis en ervaring hebben én bij uw organisatie passen. Andere veel voorkomende redenen voor een reorganisatie zijn een fusie of bedrijfsovername of als u een onderdeel, afdeling of bedrijfsonderdeel wilt verzelfstandigen.

reorganisatie door van oers loonadvies

Advies bij reorganisatie en overgang onderneming

De arbeidsrechtjuristen van Van Oers Loonanadvies adviseren ondernemingen bij reorganisaties. Wij adviseren u in de planning van de reorganisatie en staan u bij in het overleg met de OR.

Onze arbeidsrechtjurist brengt de mogelijkheden in kaart

Bij de overname van (gedeelte van) een onderneming gaan alle rechten en plichten van het personeel over op de koper. De arbeidsrechtjuristen van Van Oers Loonadvies brengen al deze rechten en plichten voor u in kaart zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Tevens adviseren wij u na de overgang van de onderneming over de mogelijkheden om de verschillende arbeidsvoorwaarden op elkaar af te stemmen of te uniformeren. 

Alles weten over reorganisatie en de overgang van uw onderneming?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We brengen uw situatie in kaart en adviseren u over de mogelijkheden en het proces rondom reorganisatie en overgang.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

david van nassau
David van Nassau | Manager juridisch advies
Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van reorganisatie en de overgang van uw onderneming?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek