Beëindiging dienstverband

Pion omstoten
advies over het beëindigen van een dienstverband door van oers loonadvies

Redenen voor beëindiging dienstverband

Uw werknemer functioneert niet goed. Er is een verschil van inzicht tussen u en uw werknemer, waardoor er een arbeidsconflict is ontstaan. Door een reorganisatie en/of sluiting van een afdeling heeft u geen werk meer voor een aantal werknemers. Uw werknemer is twee jaar ziek en kan zijn functie niet meer uitoefenen.

Juridisch advies bij einde dienstverband

Het zijn situaties waar u als werkgever liever niet in belandt, maar die soms onafwendbaar zijn. Het Nederlandse ontslagrecht is grillig en ingewikkeld. De arbeidsrechtjuristen van Van Oers Loonadvies hebben veel ervaring in het begeleiden van werkgevers in dergelijke situaties. Wij geven tevens juridisch advies. Uitgangspunt daarbij is om het probleem zo snel en praktisch mogelijk op te lossen zonder langdurige en kostbare procedures.

advies over het beëindigen van een dienstverband door van oers loonadvies

Ontslag met wederzijds goedvinden

Het merendeel van de arbeidsovereenkomsten wordt niet beëindigd door middel van een procedure, maar met wederzijds goedvinden. U en uw werknemer worden het met elkaar eens over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst zal worden beëindigd. Wij stellen voor u een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst op, waarin de voorwaarden waaronder wordt beëindigd,  helder worden vastgelegd.

advies over het beëindigen van een dienstverband door van oers loonadvies

Transitievergoeding bij einde dienstverband

Indien een arbeidsovereenkomst met een werknemer die 2 jaar of langer in dienst is, op initiatief van de werkgever niet wordt voortgezet (u heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd, de rechter heeft de arbeidsovereenkomst ontbonden, of u wilt een tijdelijke arbeidsovereenkomst na 2 jaar niet voortzetten) dan bent u een transitievergoeding verschuldigd aan de werknemer in kwestie. De hoogte van deze transitievergoeding is o.a. afhankelijk van het aantal jaren dat de werknemer bij u dienst is geweest met een maximum van € 81.000 (2019) of een jaarsalaris, indien dit meer is. 

Alles weten over de procedure rondom het beëindigen van een dienstverband?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we u alles vertellen over de procedure rondom het beëindigen van een dienstverband.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior jurist
Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van het beëindigen van een dienstverband?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek