Vanoers.nlHoe maak ik medewerkers bewust van actuele cyberrisico’s binnen hun werkzaamheden?
Hoe maak ik medewerkers bewust van actuele cyberrisico’s binnen hun werkzaamheden?

Bewust zijn van online dreigingen

85% van de cyberincidenten wordt veroorzaakt door een menselijke fout. Medewerkers die bewust zijn van online dreigingen en de invloed van het eigen handelen verkleinen het risico op een incident. Laat uw medewerkers zien hoe makkelijk hackers toe kunnen slaan. Security Awareness, oftewel beveiligingsbewustzijn blijft een onderschat onderdeel van de beveiliging van de automatisering.

 

Kennissessie

Het verhogen van het beveiligingsbewustzijn kan heel laagdrempelig middels een kennissessie worden gerealiseerd. Maar nog effectiever is om bijvoorbeeld een e-learning in te zetten waarbij theorie en praktijk gekoppeld worden. Wij merken in de praktijk dat het meest effectief is wanneer medewerkers wordt getoond hoe een hacker te werk gaat. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een phisingmail campagne op te starten of door een hackdemo te laten zien.

 

Security Awareness

Bij een phishingmail campagne wordt gemeten hoeveel medewerkers op een gefingeerde foutieve mail klikken en bijvoorbeeld hun inloggegevens achterlaten op een fake website. Deze medewerkers die op de link klikken kunnen vervolgens verder geïnformeerd worden, zodat de fout in het vervolg niet meer gemaakt kan worden. Bij een hackdemo wordt getoond hoe een hacker te werk gaat. Dit in de praktijk zien heeft veelal meer effect dan wanneer het vanuit de theorie wordt belicht.

Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Manager IT advies
Direct contact

Van Oers IT Advies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.