Vanoers.nlHoe kan ik cyberincidenten tijdig detecteren?
Hoe kan ik cyberincidenten tijdig detecteren?

Cyberalarm

De vraag is niet of u slachtoffer wordt van een cyberincident, maar wanneer. Het is belangrijk dat wanneer u te maken krijgt met een cyberincident u tijdig hiervan op de hoogte bent, zodat u de schade kan beperken. Een cyberalarm biedt een oplossing. Net als bij een inbraakalarm krijgt u direct een signaal wanneer een mogelijk incident plaatsvindt.

 

Preventieve maatregelen

Een cyberincident waarbij gevoelige data openbaar wordt, of dat uw systemen platgelegd worden, probeert u te voorkomen. Hiervoor zijn in de meeste IT-omgevingen in meer of mindere mate preventieve maatregelen getroffen. Maar wat als deze preventieve maatregelen niet afdoende zijn en u toch te maken krijgt met een incident? Dan kunt u veel schade voorkomen wanneer dit tijdig wordt gedetecteerd.

 

Monitoren van netwerkverkeer

Om brand te detecteren zijn er rookmelders en een inbraakalarm detecteert wanneer er ingebroken wordt. Dit voorkomt erger bij een mogelijk incident. Ook op het netwerk is het mogelijk om een alarm te plaatsen en het netwerkverkeer te monitoren op kwaadaardig gedrag. Ook geeft het monitoren van het netwerk inzicht of de getroffen preventieve maatregelen afdoende bescherming bieden of dat er onverantwoorde risico’s worden gelopen.

Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Manager IT advies
Direct contact