Vanoers.nlHoe zorg ik ervoor dat mijn personeelsplanning afgestemd is op de strategie en de toekomst van het bedrijf?
Hoe zorg ik ervoor dat mijn personeelsplanning afgestemd is op de strategie en de toekomst van het bedrijf?

We leven in een dynamische wereld, maar juist in een dynamische omgeving is vooruitkijken van belang. Naarmate de omgeving dynamischer is wordt het lastiger om te plannen, maar juist in die tijden wordt anticiperen en plannen juist belangrijker. Daarom is het belangrijk om de strategie uit te stippelen en hier de personeelsplanning op te baseren. Dit wordt ook wel strategische personeelsplanning genoemd.

 

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning is: het voorbereiden, vormgeven en implementeren van strategisch beleid rond de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel.  Door ongeveer één tot drie jaar vooruit te kijken, goede scenarioplanningen te maken en samen te werken met diverse mensen binnen en buiten de onderneming is strategische personeelsplanning een goede hulp om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en houden in de organisatie.

 

Hulp nodig bij vormgeven van de strategie?

Wij kunnen u helpen en meedenken in het vormgeven van de strategie van uw bedrijf en het voorbereiden, vormgeven en implementeren van strategisch beleid rond de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel.

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw
HR-coördinator
Direct contact

Van Oers HRM-advies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.