Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Winand Leenaars
Transactiemanager

Winand Leenaars

Winand studeerde International Business aan de Universiteit van Tilburg. Gedurende zijn studie heeft hij reeds een grote affiniteit ontwikkeld met Corporate Finance en de fusie- en overnamemarkt in het bijzonder. Om zich verder te specialiseren op dit vlak heeft Winand een tweede Master, Financial Management, gevolgd. Sinds begin 2010 is Winand werkzaam bij Van Oers Corporate Finance.
Winand leenaars AAN HET WOORD

“Wederzijdse openheid en vertrouwen zijn hierin de belangrijkste elementen. Elkaar altijd alles kunnen zeggen. Altijd het eerlijke advies, ook wanneer de boodschap minder leuk is.”

“Geboren en getogen in Breda. In Tilburg gestudeerd waar ik de passie voor het overnamevak heb opgedaan. De complexiteit van het proces, de diversiteit aan mensen en bedrijven en de achterliggende strategie spraken me heel erg aan. En dat is iets wat me nog steeds veel energie geeft. Ieder proces is anders en ieder proces heeft zijn uitdagingen, maar met de nodige creativiteit en door een goede samenwerking kun je veel bereiken. Deze samenwerking en het streven naar een gezamenlijk succes geeft me energie. In mijn vrije tijd haal ik deze energie uit muziek, reizen en sinds kort mijn dochtertje. Ik brouw mijn eigen bier en proost graag met familie, vrienden en collega’s.

Als transactiemanager ben je gedurende het proces de spil in het web. Je bent het aanspreekpunt voor je klant, je team, de wederpartij en alle betrokken specialisten. Je overziet het geheel, bewaakt de tijdslijnen en houdt oog voor de doelen en de belangen van je klant. Het overnameproces kent veel dynamische, intensieve en hectische momenten. Samen met je collega’s sta je altijd klaar voor je klant en zorg je er samen voor je klant de beste deal realiseert.

In een relatief korte tijd bouw je een goede band op met je klant en heb je intensief contact. Wederzijdse openheid en vertrouwen zijn hierin de belangrijkste elementen. Elkaar altijd alles kunnen zeggen. Altijd het eerlijke advies, ook wanneer de boodschap minder leuk is. Tijdens een overname komen er veel nieuwe dingen op een ondernemer af en vliegt het overname-vocabulaire over tafel. Een klant moet er dan altijd op kunnen vertrouwen dat je zijn of haar belang behartigt en zijn of haar doelen bewaakt. Je moet begrip hebben voor de emoties in het proces, maar zelf vanuit de ratio blijven adviseren en handelen. Het is mooi om te zien hoe je gedurende het proces onbewust verandert van overnameadviseur in een meer algemene sparringpartner en vertrouwenspersoon en je opeens meedenkt over andere uitdagingen of dilemma’s van je klant.

Ieder proces kent zijn bijzondere en mooie momenten. Onderhandelingen geven me altijd veel energie en dit vind ik een van de mooiste fases uit het overnameproces. Twee partijen die nog ver uit elkaar staan toch bij elkaar brengen. Vanuit respect voor elkaars standpunten en begrip voor elkaars argument op zoek naar de overlap en het gezamenlijk belang. Maar het uiteindelijke hoogtepunt is toch de afronding bij de notaris. De plaats waar ik veel grote mannen klein heb zien worden. Vaak na een lange en intensieve eindsprint is het mooi om te zien hoe alle betrokken partijen met elkaar het glas heffen en blij zijn met het behaalde resultaat.”

Klantportfolio

Als transactiemanager was Winand verantwoordelijk voor uiteenlopende overnametrajecten waaronder de verkoop van Bettinehoeve aan het Zwitserse Emmi, de verkoop van Oostvogels Groep aan Neele-Vat, de verkoop van Van Leusden aan het Japanse Kito en diverse verkopen aan private equity.

winand leenaars
Winand Leenaars | Transactiemanager
Benieuwd wat Winand voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Winand.
Over Winand Leenaars

Recent afgeronde deals: