Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Victor Edel
Transactiemanager

Victor Edel

Opgegroeid in een ondernemersgezin kent Victor als geen ander het reilen en zeilen binnen ondernemingen. Na het afronden van de Master Finance aan de Universiteit van Tilburg is Victor begin 2013 in dienst getreden bij Van Oers Corporate Finance en is hij in 2017 als Register Valuator beëdigd bijgeschreven in het register van Register Valuators. Door het combineren van een sterke theoretische basis met een praktische insteek is Victor in staat om ondernemers op een nuchtere en verhelderende manier bij te staan, met oog voor het optimale resultaat.
Victor Edel AAN HET WOORD

“Belangrijke vragen uit het overnameproces verdienen hierbij een goede uitleg en oprecht antwoord. Vanaf het eerste gesprek tot aan de handtekening bij de notaris.”

“Opgegroeid in een ondernemersgezin onder de rook van Rotterdam. Van jongs af aan heb ik ervaren welke ondernemersvraagstukken er aan de keukentafel worden besproken. Van dagelijkse praktijk tot langere termijn strategie. Een combinatie van mensen en cijfers, ideeën en acties. Niet altijd gemakkelijk, wel leuk en uitdagend. En dat plezier en die uitdaging is precies datgene wat ik ervaar in mijn werk als overnameadviseur.

Bijzonder vind ik de parallellen tussen een overnametraject en een wielerkoers. Een lange intensieve rit, waarbij een goede voorbereiding telt om op het juiste moment te kunnen pieken. Zelf stap ik wekelijks met vrienden op de racefiets voor een ronde ‘groot Breda’, om in de zomer de Ventoux of Alpe d’Huez aan te vallen. Sporten is voor mij de ideale manier om de kop fris te houden. De energie die het kost krijg je dubbel en dwars terug.

Hoe ga ik te werk?

In mijn rol van transactiemanager ben ik het aanspreekpunt voor mijn opdrachtgever en coördineer ik het gehele overnametraject. Ik hecht er waarde aan om proactief de lijnen uit te zetten en met oog voor de relatie met andere betrokken partijen (de wederpartij en adviseurs en bijvoorbeeld de accountant, fiscalist of financierende bank) de belangen en transactiedoelstellingen van mijn opdrachtgever te bewaken en optimaliseren.

Een aan- of verkoop van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces. Een ingrijpende beslissing. Ik heb keer op keer ervaren dat ondernemers met name behoefte hebben aan direct contact, overzicht in het proces en op de hoogte zijn van de acties die wij als adviseur nemen. Belangrijke vragen uit het overnameproces verdienen hierbij een goede uitleg en oprecht antwoord. Wat is mijn bedrijf waard? Zijn mijn transactiedoelstellingen realistisch? Wie zijn de mogelijke kopers? Hoe wordt het aan- of verkoopproces opgezet? Welke stappen dienen wanneer genomen te worden? Ik help graag met heldere antwoorden op deze vragen. Vanaf het eerste gesprek tot aan de handtekening bij de notaris.”

Kennisdeling

In 2017 heeft Victor een theoretische verdieping gemaakt op het gebied van bedrijfswaarderingen. Met het afronden van de opleiding Business Valuation aan TIAS Business School is hij ingeschreven bij het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators). Dit geeft hem de mogelijkheid om ondernemers en bedrijven te adviseren in waardebepalingen ter voorbereiding op een bedrijfsovername/-verkoop en (medewerkers)participatieregelingen. Ook treedt hij hierdoor op als (onafhankelijk) specialist voor waarderingen bij zakelijke conflicten, echtscheiding of faillissement.

Geregeld verzorgt Victor masterclasses Fusies & Overnames (voor ondernemers, bankiers en advocaten) of treedt hij op als gastspreker tijdens bedrijvendagen. Hierbij deelt hij graag zijn kennis en ervaringen op het gebied van overnames.

Klantportfolio

Victor is betrokken geweest bij vele uiteenlopende (internationale) opdrachten, waaronder de verkoop van geitenkaasproducent Bettinehoeve aan het Zwitserse Emmi, de verkoop van diverse windturbine- en zonneparken van Delta NV aan Eneco, de verkoop van metaalrecycler Stolwerk Metaal aan Raak Metals, het aantrekken van investeerder Avedon Capital Partners om de groei van Brand Masters te ondersteunen en het aantrekken van Committed Capital om de groei van Platinum te ondersteunen. Daarnaast heeft Victor vele opdrachtgevers bijgestaan in financieringstrajecten (o.a. gericht op uitbreidingen van productiefaciliteiten) en op het gebied van bedrijfswaarderingen (o.a. gericht op nulmetingen / waarde-verbeteringstrajecten, bedrijfsoverdrachten binnen families en participaties van werknemers).

victor edel
Victor Edel | Transactiemanager
Benieuwd wat Victor voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Victor.
Over Victor Edel

Recent afgeronde deals: