Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Jerry van Leent
Manager

Jerry van Leent

Jerry is een professional met jarenlange ervaring als overnameadviseur. Na zijn studie aan hotel businessschool Hotelschool The Hague, ontwikkelde hij al snel zijn interesse voor Corporate Finance en de menselijke interactie tijdens een overnameproces, waar de social skills die tijdens deze opleiding worden bijgebracht weer goed van pas komen. Daarna besloot hij zich verder financieel te specialiseren door de master in Financial Management aan de Business Universiteit Nyenrode te volgen. Deze opleiding rondde hij eind 2010 af om vervolgens in 2011 als M&A Consultant bij Van Oers Corporate Finance te starten. In 2015 werd Jerry als Register Valuator bijgeschreven in het register van Register Valuators.
Jerry van leent AAN HET WOORD

“Een nuchtere club, waar iedereen wordt aangemoedigd oprecht advies voor de langere termijn in het belang van de ondernemer te geven. Dat betekent ook wel eens dat wij ondernemers adviseren om iets juist niet te doen.”

“Ik ben opgegroeid binnen een ondernemersfamilie in het kassengebied ´het Westland´ en ben daarna  de internationale wereld van de gastvrijheid gaan verkennen door de studie Hotelschool The Hague te gaan volgen. Bij deze brede managementopleiding komen strategische, operationele, financiële en investeringsvraagstukken bijeen om niet alleen adviezen uit te brengen maar deze  ook direct in de praktijk toe te passen. Zichtbaar ‘resultaat door inspanning’ is hierbij voor mij een belangrijke voorwaarde. Hier is ook de liefde voor de bereikbare MBK-ondernemer ontstaan. Een logische vervolgstap was dan ook om een vervolgstudie aan de ondernemende Nyenrode Business Universiteit te volgen.

De gemene deler tussen deze opleidingen en waar ikzelf veel voldoening uit haal is om ondernemers te helpen met vraagstukken waar zij zelf mee worstelen. Dit komt mede doordat dit niet hun dagdagelijkse bezigheid is. Gevoelige zaken bespreekbaar maken, een mogelijke dubbele agenda ontrafelen en adviseren op ratio, dat is wat ik graag teruggeef aan ondernemers. Mede in aanvulling daarop heb ik mij verder gespecialiseerd in bedrijfswaarderingen door de postdoctorale studie Business Valuation te volgen aan de Erasmus Business Universiteit, waarna ik ben bijgeschreven in het Nederlands register voor Register Valuators (NiRV).

Mijn manier van werken

De adviesvraagstukken bij Van Oers Corporate Finance zijn zowel regionaal, nationaal als internationaal. Ondanks dat Van Oers een Brabants kantoor is, ben ik woonachtig in het Westland aan de kust van Nederland. Daarom ben ik ook regelmatig te vinden in de regio Zeeland en Zuid-Holland. En door mijn Friese vrouw ben ik ook geregeld in Friesland of op de Waddeneilanden te vinden. Dat biedt geografisch gezien veel flexibiliteit.

Waar ik doordeweeks samen met mijn team 24/7 maximaal voor mijn klanten ga, manage ik samen met mijn vrouw de thuissituatie, bestaande uit een gezin met 2 geweldige jonge knullen. In de avonduren ben ik te vinden ben bij bootcampsessies op het strand of loop/fiets ik in de duinen regelmatig de longen uit mijn lijf. En niet geheel onbelangrijk; in het weekend komt mijn Bourgondische levensstijl naar boven en geniet ik ontzettend van het zelf experimenteren met mooie wijn en spijscombinaties van de barbecue.

Waarom Van Oers Corporate Finance?

De club van Van Oers Corporate Finance past goed bij mijn eigen normen en waarden. Een nuchtere club, waar iedereen wordt aangemoedigd oprecht advies voor de langere termijn in het belang van de ondernemer te geven. Dat betekent ook wel eens dat wij ondernemers adviseren om iets juist niet te doen. Het klinkt vrij logisch maar in de praktijk wordt dikwijls het tegenovergestelde ervaren en wordt het belang van de ondernemer in mijn ogen tekort gedaan. Om ondernemers goed en effectief te kunnen adviseren is transparantie en openheid vanaf de eerste dag cruciaal. Als dat niet gebeurt, worden wij op het verkeerde been gezet en gaat er kostbare tijd verloren. Binnen strakke processen is hier over het algemeen geen ruimte voor. Daarnaast moet de ondernemer wel openstaan voor advies en ons het vertrouwen geven dat wij vanaf dag één waarde kunnen toevoegen.

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar aan M&A-ervaring heb ik voor ondernemers waar Van Oers Corporate Finance het kop-staart proces mocht begeleiden de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren. Helaas wint in de praktijk de ‘Penny wise, pound foolish’ gedachte ten aanzien van de advieskosten nog wel eens. Aan ons de taak om het tegendeel te bewijzen.

De hoogtepunten uit mijn carrière?

De momenten die in mijn carrière altijd zullen bijblijven zijn op het vlak van het aandragen van de onverwachte oplossing. Daar hoort natuurlijk ook het kunnen vinden van de juiste koper bij. Een bedrijf kan nog zo mooi en succesvol zijn, maar als er geen passende koper gevonden kan worden, kan het bedrijfsopvolgingsvraagstuk een enorme uitdaging worden. De afgelopen jaren is in de praktijk gebleken dat een onderneming uiteindelijk toch niet zijn bedrijf verkoopt aan de partij die jarenlang als favoriete nummer 1 werd gezien. Met name het sparren en het overtuigen van ondernemers betreffende deze ‘out of the box’ partijen, wat uiteindelijk hele goede opties blijken te zijn, geeft mij veel voldoening. Daarnaast geeft het mij erg veel energie om ondernemers op bepaalde cruciale beslissingsmomenten tijdens overnameprocessen te helpen met doorslaggevende keuzes te maken. In eerste instantie op ratio, maar uiteindelijk ook een deel op gevoel. Dat zijn momenten waar de waardevolle Hotelschool ervaring ineens weer terug is.”

Klantportfolio

Jerry is een gedreven en oplossingsgerichte overname-adviseur die ook regelmatig Masterclasses Fusie & Overnames verzorgt voor klanten en relaties van Van Oers Corporate Finance. Daarnaast is hij een van de initiatiefnemers van M&A in het Zuiden. Dit nieuwe en Zuid-Nederlands initiatief is ontstaan om de “M&A industrie” in het zuiden van Nederland te promoten en nog beter op de kaart te zetten. M&A in het Zuiden wil dit bereiken door geregeld netwerkbijeenkomsten te organiseren.

Jerry was betrokken bij uiteenlopende fusie en overnametrajecten. Zo ondersteunde hij onder meer de aandeelhouders van Easyflex bij de realisatie van een (management) buy-out, de aandeelhouders van AED Partner bij de verkoop aan SK Fire Safety Group en de aandeelhouders van Elektravon aan De Groot Installatiegroep. Verder was hij betrokken bij de volgende internationale deals, waaronder de verkoop van displayproducent Vinke Display aan Schumacher Packaging, grossiersgroep APS aan Sator (onderdeel van LKQ Inc.), lasbeschermingsmiddelen-producent Cepro aan Indutrade Benelux en broodmiddelenverbeteraar Best Bake aan Lallemand Inc.

Jerry van Leent
Jerry van Leent | Manager
Benieuwd wat Jerry voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Jerry.
Over Jerry van Leent

Recent afgeronde deals: