Vanoers.nlOver Van OersEvenementenVan Oers stelt zich voor aan volmachtbedrijven

Van Oers stelt zich voor aan volmachtbedrijven

  • 27 - 27 november 14:00 - 18:00
  • Kasteel Vanenburg | Putten
Bijeenkomst volmachtbedrijven

Volmachtbedrijven

Van Oers organiseert in samenwerking met Jan van de Veen, van JV Impuls, op woensdag 27 november een bijeenkomst voor volmachtbedrijven. Tijdens deze bijeenkomst zoomen wij specifiek in op het accountantsprotocol behorend bij het werkprogramma ‘Risicobeheersing Volmachtbedrijven 2019’ en de controleverklaring financiële afrekeningen.

Het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten (WRV) is een essentieel onderdeel binnen het volmachtbedrijf. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft onlangs de ‘Good Practice – Beheersing volmachten schadeverzekeraars’ uitgegeven. In dit document noemt DNB specifiek het WRV en aan welke eisen het moet voldoen. Het belang van het WRV als beheersingsmodel zal de komende jaren zeker toenemen.

Om meer inzicht te geven in de werkzaamheden van de accountant, maar ook op welke wijze het WRV zo efficiënt mogelijk binnen een volmachtbedrijf ingericht en uitgevoerd kan worden, organiseren JV Impuls en Van Oers een sessie voor volmachtkantoren. Van Oers heeft een specifieke werkwijze ontwikkeld, die doeltreffend en pragmatisch is.

*Deze bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging

Bijeenkomst volmachtbedrijven

Sprekers

Jan van de Veen | Oprichter JV Impuls en volmachtconsultant

Drijvende kracht achter JV Impuls is oprichter Jan van de Veen. Jan heeft zeer ruime ervaring opgedaan in de verzekeringsbranche, is vele jaren in diverse functies actief in het volmachtkanaal en beheerst de volmachtwereld tot in alle finesses. Jan van de Veen begon als volmachtdirecteur bij AXA en heeft  AXA vanuit een verlieslatende positie op de kaart gezet als een toonaangevende en winstgevende volmachtgever. Jan was de initiator van meer portefeuilletransparantie en bedenker van de Volmacht Resultaat Analyse (VRA).

Op basis van het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten (WRV) heeft Jan van de Veen het volmachtkwaliteitshandboek ‘Mijn Impuls’ ontwikkeld waarmee volmachten het WRV op een juiste en efficiënte manier kunnen organiseren en uitvoeren. Jan staat bekend om zijn pragmatische en gedreven aanpak waarbij het doel centraal staat en niet de controle. Zijn visie is dat het WRV niet alleen moet leiden tot een kwaliteitsverbetering binnen het volmachtbedrijf maar dat de volmachtactiviteiten ook gemotiveerd en efficiënter worden uitgevoerd met meer werkplezier.

“De accountant heeft een specifieke rol binnen het WRV. Wij hebben daar de afgelopen maanden veel vragen over gekregen met betrekking tot de rol van de accountant, de normering en de uitvoering. De normen voor de accountant zijn op onderdelen specifieker dan de beheersmaatregelen in het WRV. Dat roept natuurlijk vragen op. Een goede uitvoering van het WRV heeft als resultaat dat de accountant de werkzaamheden efficiënt kan verrichten waardoor het zo weinig mogelijk tijd vergt van het volmachtkantoor. Natuurlijk is het ook van belang dat de accountant het volmachtbedrijf kent en tools heeft om de controlewerkzaamheden zo efficiënt mogelijk in te richten.”, aldus Jan van de Veen.

 

Wim Koopmanschap | Specialist Bijzondere Opdrachten bij Van Oers

wim koopmanschap

Wim Koopmanschap (1962) heeft gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle, afdeling accountancy, en is afgestudeerd als Accountant-administratieconsulent. Na zijn studie Accountancy heeft Wim in 1993 de studie Federatie-belastingconsulent afgerond (tegenwoordig: RB- Register Belastingadviseur). Sinds 1993 is Wim Koopmanschap werkzaam bij Van Oers Accountancy & Advies, locatie Oosterhout. Na een jarenlange ervaring in de reguliere MKB-praktijk ontwikkeld te hebben, werd de behoefte vanuit de markt sterker om een team te formeren welke belast is met de uitvoering van bijzondere opdrachten. Denk hierbij ook aan opdrachten op het gebied van due diligence bij koop en verkoop van bedrijven. Inmiddels zijn al vele bijzondere opdrachten uitgevoerd.

“Wij zijn dit jaar in contact gekomen met Jan van de Veen en na een aantal gesprekken met hem en onze eigen ervaringen met volmachtbedrijven hebben wij een werkwijze ontwikkeld. Wij zijn van mening dat deze werkwijze u helpen om een efficiency-slag te maken bij de uitvoering van uw werkzaamheden.”, aldus Wim Koopmanschap.

 

Johan Cornet | Manager Accountancy bij Van Oers

Johan Cornet (1986) heeft gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit, en is afgestudeerd als  Registeraccountant. Na een jarenlange ervaring in een gecombineerde Audit-en MKB-praktijk, werd de behoefte sterker om de Audit praktijk te verlaten en grotere MKB-klanten te adviseren en als aanvullend specialisme betrokken te blijven bij bijzondere onderzoeken. Vanaf 2017 is Johan Cornet werkzaam bij Van Oers Accountancy & Advies locatie Oosterhout waar hij naast een brede MKB-portefeuille mede verantwoordelijk is voor een team van professionals dat zich bezig houdt met bijzondere onderzoeken waaronder due-diligence en bijzondere controleopdrachten.

johan cornet

Van Oers Accountancy & Advies
Benieuwd wat wij allemaal voor u kunnen betekenen?
Laat een terugbelverzoek achter of bekijk onze diensten en branches en vind daar de perfecte specialist.
Bekijk mogelijkheden Terugbelverzoek phone