Vanoers.nlOver Van OersEvenementenBegrijpt u het nog? De wondere wereld van cybersecurity.

Begrijpt u het nog? De wondere wereld van cybersecurity.

  • 27 juni 15:30 - 18:30
  • Bondpark Breda
De wondere wereld van Cyber Security

Cybersecurity

Van Oers Transport en Logistiek organiseert op donderdag 27 juni 2019 het seminar ‘Begrijpt u het nog? De wondere wereld van Cyber Security’. Diverse sprekers (zie hieronder) vertellen u alles over de veelgebruikte termen en -nog veel belangrijker- de mogelijke gevolgen van een cyberincident op uw bedrijfsvoering. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te delen met andere ondernemers in de transportbranche.

*Dit seminar is uitsluitend op uitnodiging

Sprekers

Aad van Boven (SecureMe2)

Aad van Boven

Aad heeft een operationele ICT achtergrond bij verschillende organisaties in de sectoren telecom, energie en zorg. Beschikbaarheid, performance en veiligheid van ICT-infrastructuren vormen de rode draad in die functies. Van 1990 tot 2008 werkte hij in vaste dienst. Daarna ging hij aan de slag als zelfstandig consultant waarbij hij meestal wordt ingehuurd als programma- of projectmanager. In deze rol is hij kartrekker bij complexe vastgelopen ict-projecten met Security- en Privacy-by-Design als uitgangspunten. In 2016 startte hij het bedrijf SecureMe2 waarbij hij met behulp van hoogwaardige technologie (MKB- en Enterprise) organisaties weerbaarder maakt tegen de alsmaar toenemende golf aan cyberdreigingen en steeds striktere wet- en regelgeving.

Begrijpt u het nog?

De wondere wereld van cybersecurity. Iedereen heeft er een gevoel bij maar het is zo ontastbaar dat we het liever negeren dan aanpakken. Terwijl de dagelijkse realiteit ons eigenlijk zou moeten bewegen tot het nemen van onmiddellijke actie. Toch doen we dat niet en staan we collectief met de vingers in onze oren. Is het onwil, onbegrip of gebrek aan kennis? Aad vermoedt het laatste. In zijn presentatie brengt hij cybersecurity terug naar digitale criminaliteit en legt hij op een eenvoudige manier uit waar de dreiging nu echt zit. Want iedereen is een doelwit en bij iedereen valt ook iets te halen.

Het tweede deel van de presentatie gaat over de mogelijkheden om digitale criminelen snel en eenvoudig te detecteren. Net zoals een inbraak- en brandalarm is een cyberalarm tegenwoordig ook noodzakelijk.

Ronald Kingma (Access42 Cybersecurity)

Ronald Kingma

Ronald startte zijn carrière bij de ING bank; eerst als netwerk engineer en later als security architect voor de online bankieren omgeving. In 2007 richtte hij ISSX op (later SecureLabs, onderdeel van de SecureLink groep). ISSX specialiseerde zich in ethical hacking en vulnerability management. In juli 2016 nam Ronald afscheid van SecureLabs en richtte hij, samen met Jeffrey Jansen, Access42 op. Hiermee wordt de focus gelegd op cybersecurity als een onafhankelijke speler op het grensvlak van mens, organisatie en techniek. Ronald heeft de kennis en vaardigheden om een verschil te maken binnen cybersecurity door zijn organisatorische en technische kennis.

In het hoofd van een hacker

Tijdens deze sessie gaat Ronald Kingma in op de methodieken van een hacker, inclusief praktijk voorbeelden. Hoe komt een hacker binnen, welke kwetsbaarheden gebruikt hij. Wat zijn de gevolgen van een hack voor uw organisatie? De sessie wordt afgesloten met een live demonstratie van een hack aanval.

Van Oers Accountancy & Advies
Benieuwd wat wij allemaal voor u kunnen betekenen?
Laat een terugbelverzoek achter of bekijk onze diensten en branches en vind daar de perfecte specialist.
Bekijk mogelijkheden Terugbelverzoek phone