Vanoers.nlNieuwsNieuw schooljaar, nieuwe mogelijkheid subsidie praktijkleren

Nieuw schooljaar, nieuwe mogelijkheid subsidie praktijkleren

Nieuwe mogelijkheid subsidieregeling

Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) jaarlijks de Subsidie praktijkleren beschikbaar. Het schooljaar 2019-2020 is weer gestart. Heeft u een werknemer die een opleiding volgt die in aanmerking komt voor de Subsidie praktijkleren?

Voorwaarden Subsidieregeling Praktijkleren

De voorwaarden voor de Subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie.

Begeleidt u in het nieuwe schooljaar een vmbo-leerling, een mbo-bbl-deelnemer of een hbo-student, zorg er dan voor dat u de benodigde administratie bijhoudt. U kunt dan na afloop van het schooljaar de subsidie aanvragen.

 

Aanvragen subsidieregeling

Als u een (nieuwe) werknemer in dienst neemt in het kader van een opleiding, vraag dan na of de Subsidieregeling Praktijkleren van toepassing is. U kunt dit doen bij de leerling zelf, bij de onderwijsinstelling, maar desgewenst kunnen ook wij voor u onderzoeken of de opleiding voldoet aan de voorwaarden voor deze regeling. Is de subsidie van toepassing geef dat dan ook meteen aan de salarisadministratie door. Wij zullen u infomeren zodra de aanvraagperiode voor de subsidie weer geopend is.

 

Subsidiebudget

Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Bij een overschrijding van het beschikbare subsidiebudget per onderwijscategorie wordt het budget evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen in die categorie.

 

Hulp nodig?

Heeft u werknemers waarvoor u nog de subsidie over het schooljaar 2018/2019 aan wil vragen? Neem dan tijdig contact op met uw contactpersoon van Loonadvies. De aanvraag dient uiterlijk 16 september 2019 om 17.00 uur binnen te zijn! Indien gewenst kunnen wij deze aanvraag voor u indienen.

Bent u nog geen klant bij ons en/of twijfelt u of u of u voor een werknemer recht heeft op de subsidie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid: Angela Veraart of Tim Gulinski. Zij zijn bereikbaar via 076-5025700 of loonadvies@vanoers.nl.

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Contact
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers Loonadvies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek