Vanoers.nlHR SolutionsMuteren via Werknemerloket

Muteren via Werknemerloket 

Muteren via werknemersloket

Het is nu heel eenvoudig om een werknemer zaken zoals een adreswijziging zelf door te laten geven via het Werknemerloket. Hiermee legt u de mutatie bij de bron, waardoor de kans op fouten aanzienlijk verkleind wordt. Wij vertellen u graag hoe dit werkt.

Wijzigen persoonsgegevens

Het is mogelijk om uw werknemers zelf wijzigingen van persoonsgegevens te laten verwerken in Loket.nl. Dit kan middels een aanvullende optie die beschikbaar is in het Werknemerloket.

Op dit moment kunnen de werknemers de volgende zaken verwerken via het Werknemerloket:

  • Het doorgeven van een adreswijziging.
  • Het doorgeven of wijzigen van contactgegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres.

Hoe het werkt voor de werknemer

Werknemers loggen in bij Werknemerloket. Vervolgens kunnen ze in het menu aan de linkerzijde kiezen voor ‘Wijzigingen doorgeven’. Nadat de werknemer gekozen heeft voor de menuoptie kan aangegeven worden of het gaat om een adreswijziging of een wijziging van contactgegevens. De werknemer kan de nieuwe gegevens invullen in de daarvoor bestemde velden en vervolgens klikken op de knop om de wijziging in te dienen. Er zijn vervolgens drie acties die uitgevoerd kunnen worden:

  • Direct doorvoeren. De wijziging wordt direct doorgevoerd in Loket.nl wanneer de werknemer de wijziging heeft ingediend.
  • Doorvoeren na akkoord afdelingsmanager. Alle afdelingsmanagers die toegang hebben tot de gegevens van de betreffende medewerker ontvangen een e-mail om de wijziging te accorderen. Na accorderen wordt de wijziging doorgevoerd in Loket.nl.
  • Doorvoeren na akkoord werkgever. De werkgever gebruikers ontvangen een e-mail om de wijziging te accorderen. Na accorderen wordt de wijziging doorgevoerd in Loket.nl.

Hoe het werkt voor de werkgever

Nadat een werknemer een wijziging heeft doorgevoerd via het Werknemerloket ontvangt degene die gemachtigd is om de wijziging te beoordelen een e-mail. Als u na het ontvangen van deze e-mail inlogt in Loket.nl, zal rechtsboven in Loket.nl 3.0 een melding staan bij de knop ‘Wijziging’ (driehoek met uitroepteken). Hier kunt u per wijziging aangeven of deze akkoord is of niet. Nadat de wijziging is goedgekeurd wordt de wijziging doorgevoerd in Loket.nl.

Let op! De functionaliteit om een doorgegeven wijziging te beoordelen is alleen beschikbaar in Loket.nl 3.0 en dus niet in Loket.nl Classic.

Wilt u precies zien hoe dit proces werkt? Bekijk dan de video op de helpdeskpagina van Loket.nl.

Meer informatie?

Vragen over deze module in Loket.nl? Neem dan contact op met uw contactpersoon van Loonadvies.

Neem contact op

astrid vermeer
Astrid Vermeer - Jansen
Procescoördinator payroll
  • icon
astrid vermeer
Astrid Vermeer - Jansen

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen
Astrid Vermeer - Jansen
Astrid Vermeer - Jansen | Procescoördinator payroll
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!