Vanoers.nlIT AdviesDe noodzaak van security monitoring

De noodzaak van security monitoring 

De noodzaak van security monitoring

Het is niet de vraag of u wordt gehackt, maar wanneer dit gebeurt. Deze uitspraak lijkt steeds meer waarheid te worden, kijkend naar de diverse beveiligingsincidenten die wereldwijd plaatsvinden. Mocht u te maken krijgen met een beveiligingsincident dan wilt u daar zo snel mogelijk van afweten, zodat u de juiste stappen kunt zetten en maatregelen kunt nemen om de schade en de impact hiervan te beperken.

Kwaadaardig gedrag detecteren

Wanneer uw preventieve securitymaatregelen hebben gefaald en een kwaadwillende dringt uw ICT-netwerk binnen, dan wilt u daar zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Security monitoring biedt deze mogelijkheid. Het is een detectieve maatregel die (potentieel) kwaadaardig gedrag detecteert en u alarmeert.

Security monitoring oplossing

Onze security monitoring oplossing houdt het ICT-netwerkverkeer van uw organisatie continu in de gaten en detecteert cyberaanvallen in een vroegtijdig stadium. We meten op de aspecten bestemming, gedrag en tijd van het netwerkverkeer. Onze oplossing wordt continu gevoed vanuit toonaangevende Cyber Threat Intelligence bronnen. We detecteren onder andere de volgende gedragingen:

  • Malware en directe urgente zaken (zoals virussen, malware, ransomware, etc.).
  • Misconfiguraties van systemen (staan er onnodige poorten open, staan de firewall settings verkeerd, etc.).
  • Herkennen van shadow ICT (zoals gebruik van WeTransfer, VPN’s, Teamviewer, Telegram, etc.).

Meer informatie

De specialisten van Van Oers IT Advies houden de alarmen die door de security monitoring worden gegenereerd in de gaten en schakelen direct met uw organisatie om de vervolgstappen te bepalen, om zo schade te beperken.

Neem contact op met onze specialisten of vind meer informatie op: https://www.vanoers.nl/diensten/it-advies/cybersecurity/cybersecurity-monitoring/.

Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Manager IT advies
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Van Oers IT Advies

Wilt u cyberrisico’s voorkomen?

Maak uw organisatie weerbaar tegen beveiligingsrisico’s en online dreigingen. Wij optimaliseren en automatiseren uw bedrijfsprocessen en we waarborgen uw kwaliteit. Wij zijn de adviseur waar u op kunt vertrouwen. Uw specialist voor uw IT Advies vraagstukken.
Meer informatie
10 tips voor 2020: Cybersecurity

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Brechtje Brugman-Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers | Manager IT advies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.