Vanoers.nlNieuwsHeeft u een uitnodiging van de Belastingdienst gehad?

Heeft u een uitnodiging van de Belastingdienst gehad?

Het is bijna drie jaar geleden dat de VAR werd vervangen door de modelovereenkomst (Wet DBA). Dit bleek niet te werken en dus moest er een andere oplossing worden gezocht voor het zzp-probleem. Een onderdeel van de oplossingen is een webmodule.

Is er sprake van een opdrachtgeversverklaring?

De webmodule moet de opdrachtgever de zekerheid geven dat de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer niet kan worden gezien als die van een werkgever en een werknemer. Na het invullen van een, naar verluid, korte vragenlijst rolt er een conclusie uit of er wel of geen dienstbetrekking is, de zogenoemde ‘opdrachtgeversverklaring’. Is er geen sprake van een loondienstverband dan kan de opdrachtgever niet meer worden geconfronteerd met naheffingen en boetes. Het is de bedoeling dat de opdrachtgeversverklaring vanaf 1 januari 2020 kan worden aangevraagd door de webmodule in te vullen.

Webmodule uitproberen

De Belastingdienst heeft duizend organisaties uitgenodigd om de webmodule uit te proberen. Hen wordt gevraagd om hun ervaringen hiermee te delen. Belangrijk om te vermelden is dat de tijdens de testfase verkregen opdrachtgeversverklaringen tot 1 januari 2020 geen enkele zekerheid geven aan opdrachtgevers. Het is in elk geval wel een indicatie dat de invuller zijn zzp-problematiek op orde heeft.

Heeft u een uitnodiging ontvangen? Wij horen graag wat uw ervaringen zijn. U kunt contact opnemen met onze Belastingadviseurs Tim Gulinski of Angela Veraart.

tim gulinski
Tim Gulinski
Belastingadviseur
Neem contact op
tim gulinski
Tim Gulinski
Van Oers Loonadvies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
tim gulinski
Tim Gulinski | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek