Vanoers.nlNieuwsGoed werkgeverschap door aanvullende pensioenvoorzieningen zonder kosten!

Goed werkgeverschap door aanvullende pensioenvoorzieningen zonder kosten!

pensioenvoorzieningen zonder extra kosten

Als werkgever wilt u goed zorgen voor uw medewerkers. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarbij van belang. Hoe mooi zou het zijn om aanvullende pensioenvoorzieningen te treffen die géén extra kosten voor u als werkgever meebrengen?

Aanvullende pensioenvoorzieningen

Bij aanvullende pensioenvoorzieningen kunt u denken aan aanvullingen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden van uw medewerker. Als goed werkgever kunt u deze voorzieningen facultatief aanbieden. Bij de medewerker die de voorziening(en) wenst, kunnen de premies ingehouden worden op het brutosalaris.

Aanvullende voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid

Vaak is het relatief eenvoudig om uw bestaande ziekteverzuimverzekering uit te breiden met aanvullende arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen na 2 jaar ziekte. De eerste 2 jaar bent u als werkgever verantwoordelijk om het loon door te betalen. Na deze 2 jaar komt de medewerker bij > 35% in de WIA (WGA of IVA) terecht. Door een WGA-hiaatpensioen facultatief en voor rekening van de medewerker aan te bieden, kan de medewerker 70% van zijn bruto-inkomen afdekken. Bij een WGA-hiaatpensioen is het bruto-inkomen gemaximeerd op € 55.927 (index 2019).

De dekking bij arbeidsongeschiktheid kan eventueel verhoogd worden naar 80% door middel van een WIA-excedentverzekering. Deze verzekering dekt ook het inkomensdeel boven € 55.927 af.

Aanvullende voorzieningen bij overlijden

Bij overlijden kunt u een ANW-hiaatpensioen als extra voorziening aanbieden. De meest gangbare dekking is een bruto jaarbedrag van € 15.496. De partner van de werknemer ontvangt dit pensioen tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd. Vaak is het mogelijk om dit op te nemen in de collectieve pensioenregeling.

Meer weten over aanvullende pensioenvoorzieningen?

Met aanvullende pensioenvoorzieningen faciliteert u als werkgever de mogelijkheden om zich aanvullend te verzekeren bij arbeidsongeschiktheid en overlijden, zonder extra pensioenlasten. Wilt u meer weten? Neem contact met me op.

jeroen van der linden
Jeroen van der Linden
Manager loonadvies
Contact
jeroen van der linden
Jeroen van der Linden
Van Oers IT & Cybersecurity
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
mariska van as
Mariska van As | Loonadministrateur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek