Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsAgroFlits week 47

AgroFlits week 47

Agroflits week 47

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Jonge Landbouwers Regeling voor Zeeland

Ook de provincie Zeeland heeft de subsidieregeling voor jonge boeren opengesteld. Het budget bedraagt € 1.137.640 en dus kunnen minimaal 57 jonge landbouwers een subsidie ontvangen. De hoogte van de subsidie bedraagt 30% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000. Toewijzing vindt plaats op basis van de score van de investeringscategorie waarbinnen de investering valt. Gezien het budget zullen hoogst waarschijnlijk ook investeringen met minder dan 9 punten in aanmerking kunnen komen voor toekenning. Aanvragen kunnen via RVO ingediend worden tussen 7 december 2020 en 12 februari 2021.

Uiterlijk 2 december aanmelden voor de nieuwe KOR

De kleineondernemingsregeling (KOR) is een vrijstelling voor de btw. Met ingang van 1 januari 2021 wijzigen de voorwaarden voor deze vrijstelling. De nieuwe KOR gaat gelden als u in Nederland bent gevestigd en u niet meer dan € 20.000 omzet in één kalenderjaar heeft. Voldoet u aan de voorwaarden én kiest u voor de KOR? Dan hoeft u geen btw meer te berekenen aan klanten en hoeft u geen btw-aangifte in te dienen. Daar staat tegenover dat btw over kosten en investeringen niet meer kan worden teruggevraagd. De nieuwe KOR gaat gelden voor natuurlijke personen (eenmanszaken), combinaties van natuurlijke personen (maatschap, vof) en voor rechtspersonen (bv’s, stichtingen). Doet u nu geen aangifte btw, omdat u een ontheffing van administratieve verplichtingen heeft op basis van de oude KOR? Dan wordt u automatisch aangemeld voor de nieuwe KOR. In alle andere gevallen moet u zich aanmelden voor nieuwe KOR als u hiervan gebruik wil maken. Aanmelden kan nog tot 2 december 2020.

Spuitlicentie Roemeense medewerkers

Enkele jaren geleden heeft een groep kwekers een cursus spuitlicentie in het Roemeens op laten stellen. Hiermee konden zij hun medewerkers een in Nederland geldige spuitlicentie laten halen. Inmiddels zijn de licenties van deze Roemeense medewerkers toe aan verlenging. Deze verlening wordt in samenwerking met Lentiz georganiseerd. Ook wordt er geïnventariseerd of er nog vraag is naar een nieuwe cursus in het Roemeens. Mocht u interesse hebben voor één of meer van uw medewerkers? Laat het dan weten via agro@vanoers.nl. Dan brengen we u in contact met de initiatiefnemers.

Mestwetgeving: fosfaattoestand 2021

Per 1 januari 2021 verandert de bepaling van de fosfaattoestand van percelen. Nu blijkt dat vooral voor akkerbouwbedrijven op zeeklei de fosfaatruimte omlaag gaat. Er is nog veel onduidelijkheid over een eventuele overgangsregeling. In principe blijven grondmonsters gestoken voor 31-12-2020 nog vier jaar geldig. Het is echter de vraag in hoeverre het nu vervroegd voor 31-12-2020 steken van een nieuw grondmonster een oplossing is ter voorkoming van de lagere fosfaatruimte.

Detachering vanuit EU: controleer postedworkers.nl

Bij detachering vanuit het buitenland naar Nederland moet vanaf dit jaar de opdracht gemeld worden. Melden kan op de website postedworkers.nl. De dienstverrichter moet de melding doen en de opdrachtgever moet controleren of het werk gemeld is. Deze controle vindt plaats om schijnconstructies tegen te gaan en ter controle van arbeidsomstandigheden. Op postedworkers.nl leest u meer over deze nieuwe voorwaarden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
arno zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek