Vanoers.nlNieuwsAgroFlits week 38

AgroFlits week 38

Agroflits

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Belastingplan 2020

Op Prinsjesdag is het belastingplan 2020 gepresenteerd. Hierin is onder meer aangekondigd dat de tarieven voor de Inkomstenbelasting iets naar beneden gaan. Daar staat tegenover dat de Zelfstandigenaftrek voor ondernemers wordt versoberd. Een kleine greep uit de plannen is verder dat voor de Vennootschapsbelasting de betalingskorting wordt afgeschaft bij betaling van de aanslag in één keer. Het tarief voor de Overdrachtsbelasting stijgt van 6% naar 7%. Evenals de bijtelling voor elektrische auto’s, die stijgt naar 8%. Opvallend is verder de vrijstelling assurantiebelasting voor de brede weersverzekering. Die moet het voor landbouwers aantrekkelijker maken om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wilt u zich helemaal laten bijpraten over de kabinetsplannen voor 2020? Schrijf u dan in voor één van de gratis lezingen.

 

Sparen wordt belasting besparen, beleggen wordt betalen

Uw privévermogen (spaartegoeden, beleggingen, vakantiehuisje etc.) is belast in de zogenoemde ‘box 3’ van de Inkomstenbelasting. In deze box wordt niet het daadwerkelijke rendement belast, maar er wordt een forfaitaire heffing toegepast. Hier is veel over te doen geweest. De forfaitaire heffing zou met name voor spaartegoeden onredelijk hoog zijn, vanwege de lage spaarrente. Het voorstel is dat dit in 2022 wordt aangepast. In hoofdlijnen komt het erop neer dat spaartegoeden tot 440.000 euro (voor fiscale partners 880.000 euro) onbelast zijn. Daar staat tegenover dat ander privévermogen, zoals de (vast)goedbeleggingen, zwaarder wordt belast. Ook nieuw is dat de schulden een fictief negatief rendement krijgen dat ten laste komt van het fictieve rendement van de bezittingen.

 

Arbeidsovereenkomst noodzakelijk voor lage premie WW

De WW-premies gaan in 2020 op de schop. Het huidige hoge tarief wordt straks zo ongeveer het lage tarief (2,94%) en het hoge tarief gaat naar 7,94%. U mag de lage premie toepassen als u een schriftelijke arbeidsovereenkomst kunt overleggen met een vaste uren omvang. Dat geldt ook voor werknemers die misschien al wel tien jaar of langer bij u in dienst zijn. In de praktijk blijkt dat in sommige gevallen nooit een arbeidsovereenkomst is opgesteld. Om gebruik te kunnen maken van de 5% lagere WW-premie is het aan te raden dit nu alsnog te doen.

 

Meldt hoofdteelt wintergraan na snijmais

Na de teelt van snijmais op zand- en lössgrond is een van de mogelijke vanggewassen wintergraan welke volgend jaar als hoofdteelt wordt geteeld. Een wintergraan welke volgend jaar als hoofdteelt wordt geteeld hoeft niet direct aansluitend na de oogst van de snijmais ingezaaid te worden. Het is voldoende wanneer dit vanggewas uiterlijk 31 oktober is ingezaaid.  Voor uiterlijk 1 oktober moet u uw keuze voor een wintergraan als vanggewas na gangbare snijmais bij RVO hebben gemeld. Deze melding doet u via een digitaal formulier op RVO.nl

 

Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) komt eraan, een wet die ingrijpende veranderingen voor de werkgever betekent. Onderwerpen als ketenbepaling, oproepovereenkomsten en de aanpassingen payrolling komen aan bod, evenals wijzigingen ontslagrecht, WW-premies en de regeling compensatie transitievergoeding. Deze gratis cursus vindt plaats op dinsdag 22 oktober 2019 van 19.00 uur – 21.00 uur bij Van der Valk Princeville Breda. Inschrijven kan hier.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
arno zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek