Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsAgroflits week 26

Agroflits week 26

Agroflits week 26

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Hackers die losgeld vragen? Houd ze buiten de deur

Afgelopen week was het risico van ransomware weer in het nieuws. Een groot bedrijf werd getroffen door een hacker die de computerbestanden en systemen versleutelden. Alleen bij betaling van losgeld zouden de bestanden weer worden vrijgegeven. Dit kan ook u overkomen! Denk hierbij aan het ontvangen van phishing mails of sms’jes of het niet beschikken over de laatste beveiligingsupdates. Ransomware kan ook uw koelcel, bewaarloods, voercomputer of melkrobot treffen. Van Oers IT advies kan u helpen om de digitale deur dicht te houden. Wij bieden u gratis één maand vrijblijvend onze security monitoring dienstverlening aan. Informeer bij uw relatiebeheerder naar de mogelijkheden.

G-rekening ter beperking van inlenersaansprakelijkheid

Maakt u gebruik van uitzendkrachten in uw onderneming? Weet dan dat u aansprakelijk gesteld kunt worden voor de loonheffingen en de omzetbelasting wanneer de uitlener van de uitzendkrachten deze heffingen niet heeft betaald aan de Belastingdienst. Dit is de zogenoemde ‘inlenersaansprakelijkheid’. Als inlener kunt u uw aansprakelijkheid beperken door het deel van het factuurbedrag dat is bestemd voor de loonheffingen en omzetbelasting te storten op een (geblokkeerde) g-rekening van de uitlener. U bent dan gevrijwaard van aansprakelijkheid voor het gestorte bedrag op de g-rekening. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Investeringen in energie glastuinbouw (EHG)

Vanaf 18 juni 2021 zijn er drie nieuwe technieken toegevoegd waarvoor u als glastuinder EHG subsidie kunt aanvragen. Het gaat om de volgende drie technieken: 1) de vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting. Of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen; 2) hogedruk vernevelinginstallatie voor kaskoeling; en 3) energiescherm inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-Coating. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 1 december 2021. Nadere voorwaarden kunt u vinden op de website van RVO.

Extra subsidie praktijkleren mbo bbl-leerplek voor landbouwbedrijven

Erkende leerbedrijven die mbo-leerlingen een bbl-leerplek aanbieden komen in aanmerking voor de Subsidieregeling Praktijkleren. Bedrijven in de sectoren horeca, recreatie en landbouw kunnen over de schooljaren 2019-2020 tot en met 2021-2022 een extra subsidiebedrag bovenop het basisbedrag aanvragen. Van belang is dat om deze extra subsidie wordt verzocht op het aanvraagformulier. Het aanvragen van de subsidie Praktijkleren kan nog tot 16 september 2021. Binnen 13 weken na de aanvraag beslist het ministerie of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Coronavirus: update NOW en TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvraag voor het tijdvak Q2 2021 is inmiddels geopend. Bedrijven met 30% omzetverlies in het tweede kwartaal 2021 ten opzichte van het tweede kwartaal 2019 komen voor deze regeling in aanmerking. Met betrekking tot de NOW laat het UWV weten dat veel ondernemers vergeten de daadwerkelijke aanvraag vast te stellen. De vaststellingsperiode van NOW 2.0 (juni t/m september 2020) loopt tot 5 januari 2022. De NOW 4.0, over het tijdvak 1 juli 2021 tot 30 september 2021, is inmiddels ook geopend met referentiemaand februari 2021.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

theunis mulders
Theunis Mulders
Manager agro
  • icon
theunis mulders
Theunis Mulders
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
theunis mulders
Theunis Mulders | Manager Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!