Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsAgroflits week 24

Agroflits week 24

Agroflits week 24

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Unieregeling eenloketsysteem niet voor fiscale eenheden

Per 1 juli wijzigen de btw-regels voor webshops. Levert u aan buitenlandse particulieren of buitenlandse ondernemers zonder btw-nummer en komt het totaal van de leveringen boven de 10.000 euro per jaar uit? Dan moet u vanaf 1 juli verplicht met btw uit het land van de ontvanger factureren. Om te voorkomen dat u voor elk land een eigen btw-registratie moet voeren is er het One Stop Shop systeem. U geeft dan via de Nederlandse belastingdienst de buitenlandse btw aan. Naar nu blijkt werkt dit systeem niet voor fiscale eenheden, de werkmaatschappij zelf moet zich aanmelden voor het eenloketsysteem.

NOW vergeten? Alsnog aanvragen mogelijk

Heeft u vanaf oktober 2020 geen NOW aangevraagd omdat u ervan uitging dat de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) als omzet mee zou tellen? Dan kunt u tot 16 juli alsnog NOW aanvragen over de periodes die gestart zijn vanaf oktober 2020. De TVL hoeft niet meer als omzet meegeteld te worden. Heeft u al wel NOW aangevraagd dan wordt de TVL automatisch gecorrigeerd bij de definitieve vaststelling.

Afloop uitstel van betaling vanwege coronamaatregelen.

Indien u uitstel van betaling heeft aangevraagd bij de Belastingdienst vanwege de coronamaatregelen en dit uitstel nog niet heeft verlengd, neem dan actie voor 1 juli 2021. Als u het uitstel heeft verlengd komt u namelijk in aanmerking voor een betalingsregeling. Deze regeling houdt in dat u de opgebouwde schulden pas hoeft terug te betalen vanaf november 2022. Vanaf die datum heeft u 60 maanden de tijd om de schulden te voldoen. Indien u het uitstel niet verlengt komt u niet in aanmerking voor deze betalingsregeling en zullen de opgebouwde schulden worden ingevorderd door de Belastingdienst. Wanneer er precies wordt ingevorderd kan per ondernemer verschillen. Voor meer informatie zie ook dit artikel op onze website.

Melden wijziging EA-vanggewas

Heeft u via de gecombineerde opgave aangegeven dat u voor de invulling van de vergroeningseis “Ecologisch aandachtsgebied” EA-vanggewassen na de hoofdteelt inzet?, Hou er dan rekening mee dat u wijzigingen in EA-vanggewas uiterlijk 15 oktober meldt bij RVO. Dat kan niet met terugwerkende kracht. De verplichte teeltperiode van 8 weken start op de datum welke u aan RVO doorgeeft. Anders dan voorheen bent u nu ook verplicht om een wijziging van het vanggewas te melden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

theunis mulders
Theunis Mulders
Manager agro
  • icon
theunis mulders
Theunis Mulders
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
theunis mulders
Theunis Mulders | Manager Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!