Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsAgroflits week 20

Agroflits week 20

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Uitstel van betaling in verband met corona

De Belastingdienst is begonnen met het informeren van belastingplichtigen die uitstel hebben aangevraagd in verband met corona. Het uitstel liep in beginsel drie maanden na de aanvraag. Na afloop kon er verlenging tot en met 30 juni 2021 worden aangevraagd. Als dit niet is gedaan, moet na de termijn van drie maanden weer worden voldaan aan alle lopende verplichtingen. De schuld uit de periode van het uitstel hoeft nog niet te worden voldaan als u hieraan voldoet. Hiervoor komt namelijk een betalingsregeling. Mocht u een brief van de Belastingdienst hebben ontvangen dan kunnen wij deze altijd voor u beoordelen.

Beperk belastingrente door voorlopige aanslag aan te vragen

Belastingaanslagen over 2020 die opgelegd worden na 30 juni 2021 bevatten belastingrente. Het percentage bedraagt voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting 4% over de verschuldigde belasting. De rente wordt berekend over de periode van 1 juli 2021 tot zes weken na de datum op de aanslag. Indien u over 2020 nog belasting verschuldigd bent doet u er verstandig aan om nog spoedig een voorlopige aanslag 2020 aan te vragen. De heffingsrente kan zo namelijk worden beperkt en tevens kan de betaling van belastingen eventuele boeterente van de bank voorkomen.

TVL Q2: mogelijk zelf de referentieperiode kiezen

Er is regelmatig gesproken over de ongunstige werking van de referentiesystemen voor sommige ondernemers. Staatssecretaris Keijzer heeft daarom besloten dat alle ondernemers die gebruik willen maken van TVL kwartaal 2 2021 de mogelijkheid krijgen om voor de referentieperiode te kiezen tussen kwartaal 2 2019 en kwartaal 3 2020. De openstelling is daarom nu gepland in de tweede helft van juni.

Kostenvergoeding voor PAS-melders

Bedrijven die binnen het Programma Aanpak Stikstof een PAS-melding hebben gedaan krijgen een vergoeding voor de gemaakte kosten. De vergoeding bedraagt 1.600 euro en heeft betrekking op de extra kosten die bedrijven nu moeten maken om hun melding te legaliseren. Over de leges bij een vergunningverlening worden nog nadere afspraken gemaakt tussen de minister en de provincies.

POP3+ Niet productieve investeringen water Zeeland

De provincie Zeeland heeft bovengenoemde subsidieregeling geopend. Het betreft een subsidie voor niet-productieve investeringen en moet betrekking hebben op de (her)inrichting, aanpassing en/of beheer van het watersysteem voor landbouw-, water- en klimaatdoelen. Tevens dient er een directe link aanwezig te zijn met de landbouw. De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 250.000. De aanvragen worden gerangschikt op basis van een aantal criteria zoals vermeldt in het Besluit van deputeerde staten van Zeeland. Een project dient minimaal 27 punten te behalen om in aanmerking te komen. Nadere informatie kunt u vinden op de site van de provincie Zeeland.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agroafdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

theunis mulders
Theunis Mulders
Manager Agro
Direct contact
  • icon
theunis mulders
Theunis Mulders
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
theunis mulders
Theunis Mulders | Manager Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek