Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsAgroflits week 16

Agroflits week 16

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Voorkom belastingrente, voorlopige aanslag aanvragen voor 1 mei

Belastingaanslagen over 2020 die opgelegd worden na 30 juni 2021 bevatten belastingrente. Voor de inkomstenbelasting bedraagt deze belastingrente 4% over het bedrag dat u aan belasting moet betalen. Voor de vennootschapsbelasting is dit percentage tot 31 december 2021 eveneens 4%. De rente wordt berekend over de periode van 1 juli 2021 tot 6 weken na de datum op de aanslag. Moet u over 2020 nog belasting betalen dan is het verstandig om voor 1 mei een voorlopige aangifte 2020 in te dienen. Neemt de Belastingdienst de gegevens uit de aangifte ongewijzigd over, dan wordt er geen belastingrente berekend. Voor ondernemers met een gebroken boekjaar, gaat de belastingrente drie maanden na afloop van het boekjaar lopen. Bent u nog niet bij met belasting betalen over 2020? Neem contact op met uw relatiebeheerder en voorkom 4% rente.

Subsidie investeringen in bewezen stalinnovaties pluimveehouderij

Heeft u een pluimveehouderij en wilt u investeren in bewezen innovaties voor stallen? Dan kunt u tot en met 31 mei 2021, 17:00 uur een subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt standaard 40% van de kosten met een maximum van € 50.000 per stal, € 200.000 per veehouderijlocatie en € 500.000 per pluimveehouderijonderneming. Na toekenning van de subsidieaanvraag heeft u 3 jaar de tijd om het project af te ronden. Er is € 7 miljoen subsidie beschikbaar voor pluimveehouders. Bij overschrijding van dit totale budget krijgen locaties gelegen in het pluimveedichtgebied voorrang. Voor de nadere voorwaarden verwijzen wij u naar de site van RVO.

Melding energiebesparingsplicht wordt vaak vergeten

Bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ aardgas zijn verplicht iedere vier jaar te melden welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Maatregelen met een terugverdientijd korter dan vijf jaar moeten verplicht uitgevoerd worden. In de praktijk zijn veel bedrijven hier nog niet mee bezig, terwijl de omgevingsdienst en gemeenten controles voorbereiden. Laat u hier tijdig over adviseren en maak gebruik van de beschikbare subsidieregelingen.

TVL Q1 2021 aan te vragen tot 18 mei

Is uw omzet over het eerste kwartaal 2021 30% lager ten opzichte van het eerste kwartaal 2019? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voldoet u aan de voorwaarden, dan krijgt u een tegemoetkoming van 85% van de vaste lasten. Voor ondernemers in de land- en tuinbouw is er daarnaast nog een extra opslag van 21% van toepassing. U kunt de aanvraag tot 18 mei, 17.00 uur indienen met behulp van eHerkenning niveau 3.

Looptijd modelovereenkomsten wet DBA verlopen

Na de afschaffing van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) is de Wet deregulering arbeidsrelaties ingegaan. De belastingdienst heeft op dat moment een aantal modelovereenkomsten gepubliceerd die de rechtsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer duidelijk maakt. Deze modelovereenkomsten zijn echter maar tijdelijk geldig en in veel gevallen verlopen. De belastingdienst heeft aangekondigd binnenkort geactualiseerde modellen te publiceren. Let op dat u altijd het meest recente model gebruikt.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

theunis mulders
Theunis Mulders
Manager Agro
Direct contact
  • icon
theunis mulders
Theunis Mulders
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
theunis mulders
Theunis Mulders | Manager Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek