Alexander den Boer RV

Alexander den Boer heeft zich als bedrijfseconoom gespecialiseerd in het begeleiden van fusie- en overnametrajecten. Als directeur van Van Oers Corporate Finance werkt hij met zijn team gepassioneerd en vol overgave om maximaal te presteren voor zijn opdrachtgevers. Alexander is een oplossingsgerichte overnameadviseur.

“Maximaal presteren voor de klant”

“Bij Van Oers heb ik de ruimte om te doen waar ik veel energie van krijg; elk overname-, waarderings- of financieringsvraagstuk is per definitie boeiend. Ik ben in 2006 bij Van Oers gestart en in 2009 toegetreden als directeur/aandeelhouder. Mijn kracht is om mensen in het traject, dat je samen aangaat, met elkaar te verbinden. Als adviseur is het belangrijk de ratio van overnameprocessen goed te bewaken terwijl je oog blijft houden voor de emotionele aspecten die hierbij komen kijken. Ieder overnametraject is uniek en daar moet je je voortdurend van bewust zijn. Maatwerk waarbij aandacht voor cijfers en mensen hand in hand gaan, is erg belangrijk. Mijn plezier en bezieling voor het vak Corporate Finance kun je maar op een manier merken: ervaren!

Ik ga ieder traject vol in. Mensen kunnen 24/7 op mij rekenen. Tegelijkertijd verwacht ik ook iets van hen terug. Als het nodig is om snel te schakelen, dan moet die bereidheid er aan beide kanten zijn; zelfs als het vrijdagavond of zaterdagochtend is. Dat hangt zeker samen met mijn prestatiegerichtheid. Je werkt naar de finish toe, maar je hebt een goede voorbereiding nodig om die te halen. Deze metafoor is bij fusies- en overnames altijd van toepassing: het gehele traject scherp blijven, op het juiste moment versnellen om uiteindelijk iedereen met een glimlach naar de finish te loodsen!”

*Alexander den Boer volgde na zijn studie Bedrijfseconomie nog de postdoctorale opleiding Business Valuation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd in 2009 ingeschreven in het register van Register Valuators.

* In 2013 is Alexander door het internationaal gerenommeerde businessblad Finance Monthly uitgeroepen tot Corporate Finance Advisor of the year en won in 2015 de Dutch Corporate Finance Award voor de meest aansprekende transactie met de verkoop van Henningsen Nederland aan het Japanse Ariake.

alexander den boer