Vanoers.nlDienstenLoonadviesJuridisch adviesCAO en bedrijfstakregelingen

Cao en bedrijfstakregelingen

Samenwerking en communicatie
Cao door van oers loonadvies

Toepassing cao en bedrijfstakregelingen

In veel bedrijfstakken sluiten werkgevers en werknemers een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af. Hierin worden afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaarden, zoals, loon, overwerk, proeftijd en pensioen.

Wanneer is een cao verplicht?

U bent verplicht een cao toe te passen als u lid bent van een werkgeversorganisatie die een cao heeft afgesloten, wanneer u dit contractueel met uw werknemer overeengekomen bent, of als het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de cao algemeen verbindend heeft verklaard. In dat geval geldt de cao voor alle werkgevers in de betreffende bedrijfstak. Daarnaast kan er sprake zijn van niet cao gebonden collectieve afspraken, bijvoorbeeld over pensioen, opleiding en vervroegde uittreding.

Haal meer rendement uit uw organisatie met Van Oers Organisatieadvies
Cao door van oers loonadvies

Welke cao is van toepassing?

Als u onder een cao en/of bedrijfstakregeling valt, geldt die in principe voor alle werknemers in de onderneming. Cao afspraken en bedrijfstakregelingen zijn meestal gunstig voor werknemers. Wij beoordelen voor u of en onder welke cao en/of bedrijfstakregeling u valt. Hiermee voorkomt u dat belanghebbenden u aansprakelijk kunnen stellen voor de nakoming van de cao en/of bedrijfstakregeling en een claim bij u indienen.

Cao door van oers loonadvies

Alles weten over cao en bedrijfstakregelingen?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we u alles vertellen over cao en bedrijfstakregelingen.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

david van nassau
David van Nassau | Manager juridisch advies
Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van cao en bedrijfstakregelingen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek