Vanoers.nlDienstenLoonadviesCollectief pensioen

Collectief pensioen voor uw werknemers regelen

Collectief pensioen
collectief pensioen door van oers loonadvies

Laat u adviseren door een pensioenadviseur

Natuurlijk wilt u een goed collectief pensioen voor uw werknemers. Als werkgever kunt u individuele afspraken maken met uw werknemers, maar vanaf vijf werknemers wordt het interessant om een collectief pensioen aan te bieden. Onze pensioenadviseurs helpen u om de beste kansen te benutten en een goede oudedagsvoorziening voor uw werknemers te organiseren.

Pensioenadviseur
collectief pensioen door van oers loonadvies

Een collectief pensioen regelen in een paar stappen?

Allereerst kijkt de pensioenadviseur wat u voor ogen heeft en hoe we dat zo gunstig mogelijk voor u kunnen regelen. Tijdens de looptijd adviseren we u over (wets)wijzigingen die van invloed zijn op de pensioenregeling. Desgewenst verzorgen we de communicatie aan nieuwe werknemers en houden we u en uw werknemers op de hoogte over ontwikkelingen rondom de pensioenregeling. Tevens kunnen we fungeren als helpdesk voor vragen van medewerkers en kunnen we u ondersteunen bij administratieve handelingen.

collectief pensioen door van oers loonadvies

Ons stappenplan:

  1. Inventarisatie: We inventariseren allereerst uw wensen, doelstellingen, financiële mogelijkheden en voorzieningen. Op basis van een klantprofiel en verkennende berekeningen bepalen we samen de contouren van de pensioenregeling. Dit vormt de basis voor het uiteindelijke advies voor een collectief pensioen.
  2. Analyse: In deze fase analyseren we de risico’s en onderzoeken we de mogelijke verplichtingen uit cao en/of bedrijfstakpensioenfonds.
  3. Advies: We maken een ontwerp van de gewenste pensioenregeling. Hierbij houden we rekening uw wensen, uw financiële mogelijkheden, tendensen en relevante wet- en regelgeving. Onze focus hierbij ligt op het beheersbaar maken en houden van risico’s.
  4. Selectie: We onderhandelen met verschillende pensioenaanbieders, vergelijken de voorstellen tot in detail, selecteren het best passende aanbod en daar waar nodig implementeren we dit aanbod in uw organisatie.
  5. Communicatiestrategie: Namens u verzorgen wij de communicatie van de inhoud van het pensioen aan uw werknemers.
  6. Onderhoud/beheer: Na de implementatie kan onze pensioenadviseur, indien gewenst, blijven begeleiden bij het administratief beheer, het inhoudelijk beheer en de communicatie naar uw werknemers tijdens de looptijd.

collectief pensioen door van oers loonadvies

Waarom Van Oers Loonadvies voor een collectief pensioen?

Van Oers Loonadvies is volledig onafhankelijk. We hebben geen (financiële) banden met verzekeraars uit het verleden. Ons belangrijkste uitgangspunt: het beheersbaar maken én houden van de risico’s en de pensioenlasten. Verder ligt onze focus op flexibiliteit. Zo kan uw werknemer zelf bepalen (in overleg) of hij extra inlegt voor zijn pensioen en komt hij niet voor verrassingen achteraf te staan.

Voordelen van een collectieve pensioenregeling

Een collectief pensioen heeft zo zijn voordelen. U voorkomt dat u steeds op individueel niveau afspraken moet maken met werknemers. Eén gezamenlijke oudedagsvoorziening zorgt voor duidelijkheid. Het vereenvoudigt de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft u een sterkere positie ten opzichte van pensioenaanbieders. In de onderhandelingen kunt u gunstige voorwaarden bedingen, scherper inkopen en een kwalitatief betere regeling aanbieden aan uw werknemers. Met een collectief pensioen vergroot u de aantrekkelijkheid als werkgever.

Garantie en risico’s van een collectieve pensioenregeling

Een goed pensioen weerspiegelt de wensen van de werknemers. Streven zij naar een zo hoog mogelijke pensioenuitkering met meer risico of willen zij liever een pensioen met meer zekerheid? Bij een gegarandeerde pensioenregeling weet iedereen precies waar hij aan toe is. Bij een pensioenregeling waarin belegd wordt, kan het pensioen hoger uitvallen, maar zijn er meer risico’s. Een afweging die u als werkgever dient te maken, is waar de risico’s komen te liggen en wat het beste past bij uw werknemers.

Communicatie

Communicatie over het collectief pensioen is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Bij een aanpassing van pensioen dient de werknemer volledig geïnformeerd te worden zodat deze zich een goed beeld kan vormen van wat dit voor hem of haar betekent. Dit kan aan de hand van een presentatie en een persoonlijk pensioenrapport. Effecten van veranderingen in het economisch klimaat of van wetgeving dient de werkgever tijdig en duidelijk te communiceren.

Meer weten of een gratis demo ontvangen?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

jeroen van der linden
Jeroen van der Linden | Pensioenadviseur
Benieuwd hoe we uw bedrijf verder helpen uw salarisadministratie?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek