Due Diligence onderzoek
Due Diligence onderzoek
Wij kijken verder dan het topje van de ijsberg
Wij kijken verder dan het topje van de ijsberg
Niks blijft onopgemerkt
Niks blijft onopgemerkt
Wij zijn uw Due Diligence specialist
Wij zijn uw Due Diligence specialist

Due Diligence

Due Diligence betekent letterlijk; gepaste zorgvuldigheid. Dat is zeker nodig als u uw onderneming wilt verkopen of als u een onderneming wilt overnemen. Of misschien bent u nieuwsgierig naar de financiële, fiscale, operationele en juridische gezondheid van uw onderneming? Bent u wellicht curator die financiële en fiscale ondersteuning wenst? Ook dan is zorgvuldigheid een vereiste en geeft een Due Diligence onderzoek meer inzicht. Het onderzoek brengt risico’s in kaart die samenhangen met een bedrijfsovername. Afhankelijk van de onderneming en de gemaakte afspraken, kunnen onderstaande delen van het Due Diligence onderzoek uitgevoerd worden:

Wat levert een Due Diligence onderzoek op?

Wilt u een bedrijf overnemen? Dan heeft u als koper onderzoeksplicht. U doet er verstandig aan om dan een Due Diligence onderzoek uit te laten voeren. Als verkoper heeft u informatieplicht en is een onderzoek niet noodzakelijk. Toch is het ook voor de verkoper nuttig om een dergelijk onderzoek uit te laten voeren. Zo kunnen eventuele obstakels afgevangen worden. Met een Due Diligence onderzoek krijgt u inzicht in onderstaande zaken:

  • Is de door de verkoper verstrekte informatie juist en volledig? En is de onderneming daadwerkelijk zo winstgevend als de verkoper heeft voorgespiegeld?
  • U krijgt inzicht in de kwaliteit en juistheid van de administratie van de onderneming.
  • U komt erachter wat de mogelijke fiscale en juridische risico’s zijn.

Afhankelijk van de gemaakte afspraken, kan de verkoopprijs worden aangepast of vinden er heronderhandelingen plaats.
 

Waarom Van Oers Accountancy & Advies?

De Due Diligence specialisten van Van Oers hebben met hun jarenlange ervaring ruim hun sporen verdiend. Ze zijn in staat om snel en adequaat de financiële, fiscale, juridische en operationele status van ondernemingen voor het midden- en kleinbedrijf te onderzoeken. De specialisten van Van Oers:

  • dringen door tot onder de waterspiegel van het bedrijf;
  • zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan;
  • zorgen ervoor dat u uw kansen en mogelijkheden optimaal kunt benutten;
  • hebben de mogelijkheid om te allen tijde een beroep te doen op de overige specialisten binnen Van Oers Accountancy & Advies.

Wij nemen geen genoegen met het topje van de ijsberg, wij willen het geheel in kaart brengen en dat is wat we voor u gaan doen.

Wilt u weten of u een eerlijke prijs betaalt of wat het verschil is tussen overname van aandelen en overname van activa en passiva? Bekijk dan de gehele Due Diligence presentatie.